Днес до 17:00 часа е срокът за регистрация на партиите

...
Днес до 17:00 часа е срокът за регистрация на партиите
Коментари Харесай

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК

Днес до 17:00 часа е срокът за регистрация на партиите и обединенията в Централната изборна комисия /ЦИК/ за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април. До същия час на 14 февруари от по-известните партии заявки са подали Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи, „ Български напредък “ , както и новосформираната коалиция сред „ Продължаваме промяната “ /ПП/ и „ Демократична България “ /ДБ/ .

Коалиция ГЕРБ–СДС съобщи, че ще се записва в последния ден – 15 февруари . Документите на партията ще бъдат импортирани в Централната изборна комисия от заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов, административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, ръководителя на МГЕРБ Георг Георгиев и младежи от партията.

До следващите предварителни избори в границите на 2 години се стигна, откакто и трите мандата в 48-то Народно събрание се оказаха несполучливи. Първият мандат бе даден на ГЕРБ-СДС. Те предложиха проектокабинет, отпред с неврохирурга проф. Николай Габровски, само че нямаше достътъчната поддръжка. Последва опит с втория мандат – на „ Продължаваме промяната “, които предложиха за министър председател акад. Николай Денков, някогашен учебен министър в кабинета „ Петков “, само че те не получиха нужните гласове. Третият мандат, който се дава по убеждение на президента, получи парламентарната група на Българска социалистическа партия. Левицата предложи лидерски спор, на него се отзоваха единствено от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Български напредък “. На срещата се разбра, че кабинет в границите на 48-то Народно събрание няма да има.

Така президентът Румен Радев издаде декрет, с който разпусна Народното събрание на 3 февруари и насрочи парламентарни избори на 2 април. Предизборната акция ще бъде открита в среднощ на националния ни празник – 3 март, а денят за размисъл ще бъде на 1 април .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР