Днес Джеф Jihoz Зирлин, съосновател, известен с работата си в

...
Днес Джеф Jihoz Зирлин, съосновател, известен с работата си в
Коментари Харесай

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф " Jihoz " Зирлин, съосновател, прочут с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри обезпокоително събитие.

Той заяви за пробив в два от персоналните му крипто портфейли, довел до загуби в размер на близо $10 милиона в Етериум .

Пробивът, в началото разпознат и докладван от компанията за блокчейн сигурност PeckShield, включваше неоторизиран трансфер на към 3,248 ETH, които понастоящем се правят оценка на почти $9.6 милиона, от портфейла в Ronin Bridge на Зирлин.

Пренасочените средства след това са били разпределени в три обособени портфейла, преди да бъдат вкарани в Tornado Cash – услуга, употребена за разбъркване на криптовалути.

Зирлин се обърна към Twitter, с цел да удостовери пробива, само че успокои общността, че интервенциите на Ronin Network остават незасегнати.

Александър Ларсен, също съосновател на Ronin Network, призна сериозността на пробива, само че посочи, че офанзивата наподобява е била ориентирана към персоналните активи на Зирлин, а не към компрометиране на целостта на самия Ronin Bridge, който е минал през строги оценки на сигурността.

Този случай следва предходен пробив отпреди две години, при който мостът на Ronin Network беше обект на офанзива, вследствие на което загубите надвишиха $625 милиона в криптоактиви. Тази предходна офанзива беше приписана на Lazarus Group – организация, обвързвана със Северна Корея.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР