dnes.dir.bgСнимка: Пресслужба на държавния главаПредизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа,

...
dnes.dir.bgСнимка: Пресслужба на държавния главаПредизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

Какво си казаха Румен Радев и Доналд Тръмп на срещата в ООН

dnes.dir.bg

Снимка: Пресслужба на президента

Предизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа, модернизацията на Въоръжените сили и увеличението на американските вложения в България са били акцентите на диалога сред президента Румен Радев и неговия американски сътрудник Доналд Тръмп в Ню Йорк. Двамата разговаряха по време на формалния банкет за ръководителите на делегации в границите на 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, хазаин на който бе президентът на Съединени американски щати, оповестиха от пресслужбата на българското президенство.

Пред публицисти в Ню Йорк Радев акцентира, че чака доста по-активна работа и от страна на българското държавно управление и на българската дипломация за постигането на прогрес в договарянията за облекчение на визовия режим за българските жители, пътуващи до Съединени американски щати.

По думите му страната ни чака доста повече американски вложения, тъй като когато се приказва за индустриално съдействие, което върви паралелно със покупко-продажбите за придобиване на въоръжение, би трябвало да има и съответни параметри, а все още за България те към момента не виждат.

В отговор на въпрос, президентът означи присъединяване си в световния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг, по време на който са били разисквани вероятностите за икономическо развиване в света, както и ограниченията, които развитите страни вземат против рисковете от стопански разтърсвания.

 



Снимка: Официална фейсбук страница/Румен Радев

 

Държавният глава акцентира, че България също би трябвало да свърши нужното, с цел да има буфери, от които да се възползва при положение на нужда, както и за ясни механизми за привличане на доста повече задгранични вложения, изключително в региона на високите технологии.

По-рано Румен Радев и Доналд Тръмп си направиха обща фотография дружно със съпругите си Десислава и Мелания.

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР