Днес депутатите ще си разпределят комисиите в парламента, за да

...
Днес депутатите ще си разпределят комисиите в парламента, за да
Коментари Харесай

Днес депутатите си разпределят комисиите в парламента

Днес депутатите ще си разпределят комисиите в Народното събрание, с цел да стартират работа. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се схванаха, че ръководителят на Комисията по правни въпроси ще бъде от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Депутатите следва да изберат и Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

Първа точка в дневния ред е преустановяване на пълномощията на народния представител от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " Лена Бориславова. Депутатите ще прегледат и предлагането на парламентарната група на Движение за права и свободи 21 април да бъде разгласен за неработен за Народното събрание, съобщи през днешния ден.бг.

Относно първите закони, които ще разиска новото Народно заседание, Росен Желязков уточни през вчерашния ден, че първо ще се гледат тези, по които има съгласие. Това са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуалния кодекс, законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност. Според него по тях няма да има тежка политическа полемика и тежки препирни, тъй като депутатите знаят, че упованията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци разговор точно в посока на решаването на  въпроси, които вълнуват обществото, и дейности по съставяне на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР