Днес депутатите ще гласуват искането на ГЕРБ за оставка на

...
Днес депутатите ще гласуват искането на ГЕРБ за оставка на
Коментари Харесай

Депутатите решават дали свалят Жаблянов от зам.-председателския му пост в парламента

Днес депутатите ще гласоподават настояването на ГЕРБ за оставка на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов (БСП).

Точката е първа в дневния ред за деня.

Парламентарната група на ГЕРБ изиска отстраняването на аления зам.-председател с 81 подписа, измежду които има и такива на народни представители от " Обединени патриоти ". Депутатите мотивират настояването си с изказвания на Жаблянов против Договора за добросъседство с Македония; възпрепятстване на реда в пленарна зала на 1 февруари при отдаването на респект към паметта на жертвите на комунистическия режим; изказванието му в декларацията на Българска социалистическа партия срещу провеждането на „ Луковмарш “, че Народният съд е „ едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване “.

На 15 февруари от ГЕРБ приканиха Валери Жаблянов да си подаде оставка поради изказванието за Народния съд в декларацията на левицата. Искането им беше подкрепено от Съюза на репресираните от комунистическия режим. Валери Жаблянов съобщи, че няма причина и претекстове да си подаде оставката. 

Вчера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова посочи, че настояването за оставката на Жаблянов не е аргументирано. Тя разясни, че в случай че той бъде отхвърлен от зам.-председателското място, Българска социалистическа партия най-вероятно няма да предложи различен претендент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР