Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на

...
Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на
Коментари Харесай

Нинова: Разговорът ни с ПП беше рамков, не сме обсъждали министри и постове

Днес подадох оставката си до членовете на Българска социалистическа партия, черно на бяло – оставката е реалност и връщане обратно няма. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в първото си изявление, откакто разгласи, че се отдръпва от председателкия пост в партията. По думите ѝ тя ще продължи да ръководи партията до свикването на Национален конгрес на партията.

„ Четвъртото място за нас е тежка загуба, злополука. Движение за права и свободи ни изпревариха с гласовете от Турция и ние от трето място отидохме на четвърто. В този случай моралният ми избор е да подам оставка “, сподели ръководителят на социалистите.

Нинова дефинира като „ рамков “ първия диалог с „ Продължаваме промяната “. Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото съдружно ръководство над час.

„ Беше покана за сформиране на общо държавно управление, начертахме една пътна карта по какъв начин това ще се случи. В идващите дни ще съставим работни групи по тематики. Ще създадем обща стратегия, която ще бъде публична – документално съдружно съглашение за държавно управление “, изясни Нинова.

Към бъдещото съдружно държавно управление би трябвало да се включат още „ ИТН “ и „ Демократична България “, по предварителни поръчки.

„ Общото, което ни събира е, че би трябвало да има работещ парламент, постоянно държавно управление. Аз сложих въпроса за бюджета, обсъждахме антикризисните ограничения, които би трябвало да се случат. Говорихме за общите неща, не за разликите “, съобщи водачът на левицата.

Нинова разяснява още, че са обсъждали правосъдната промяна и функционалностите на КПКОНПИ. Допълни, че е оптимистично настроена за бъдещата коалиция, само че има доста работа да се свърши. На днешния диалог не е станало въпрос за министри и постове. Уточни, че при съдружно съглашение е разумно представители на Българска социалистическа партия да влязат в държавното управление.

Нинова разяснява още връзките ѝ с Румен Радев, който беше подсилен от Българска социалистическа партия за втори мандат. „ Аз го доведох на „ Позитано “ преди 5 година и си припомням съпротивата против него. Нищо трагично не се е случило сред нас от това, което виждате обществено. Може би имаме разнообразни разбирания по някои въпроси. Аз не одобрих, когато президентът пристигна в Народното събрание и сподели: „ Вие тука сте статуквото, смяната е извън на площада “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Задкулисието към Борисов в този момент се реалокира в служебния кабинет. Партията, която завоюва изборите е президентска – на съображение поддръжката на Радев към Кирил Петков. Той им помагаше с обществените си изяви и мнения “, съобщи Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР