Днес държавата се управлява без публичност, прозрачност, непрофесионално и не

...
Днес държавата се управлява без публичност, прозрачност, непрофесионално и не
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Държавата се управлява без публичност, прозрачност, непрофесионално и не в интерес на българите

Днес страната се ръководи без гласност, бистрота, непрофесионално и не в полза на българските жители, обявиха от ГЕРБ- в декларация по отношение на новите цени на тока и парното.

Днешното ръководство пристигна на власт със поръчката за гласност, бистрота, за връщане на парламентаризма, към днешна дата нито едно от тези планове не е изпълнено, разгласи от парламентарната естрада някогашният енергиен министър и народен представител от ГЕРБ- Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по. По думите й един от секторите, в които прозрачността се е оказала на най-малка респект, е енергетиката - ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) беше определен в нарушаване на закона, без гласност, посочи Петкова.

Тя попита и по какъв начин беше подписан меморандумът за планове с Gemcorp, напомни за " трисекундните покупко-продажби за продажба на природен газ " - това ли е публичността, връщането на парламентаризма, съобщи депутатът от името на парламентарната си група.

Днес сме изправени пред следващото отнемане от право на информация и правото да знаем какви цени ще плащаме за парното, тока и водата през идващия отоплителен сезон от 1 юли 2022 година, уточни някогашният енергиен министър. Тя означи, че до през вчерашния ден не е била оповестена от КЕВР информация за цените, поискани от енергийните предприятия. Петкова добави, че в комисията по енергетика са им дали отговор, че не се изисква данните да бъдат оповестени, с цел да не се тормозят хората. Това се назовава скандал, тъй като хората имат право да знаят каква цена ще платят, декларират от ГЕРБ-.

В рамките на енергийната комисия поискахме да бъде взето решение регулаторът да даде информация за желаното от сдруженията покачване на цените на енергийните запаси, сподели тя и посочи, че въпреки всичко през вчерашния ден на страницата на КЕВР са оповестени заявките на енергийните предприятия.

Изненадата ни беше, когато видяхме какво е разгласил КЕВР като заявки на трите електроразпределителни сдружения - КЕВР е заличила цените, на тяхно място са се появили хиксове, изясни Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по, съобщи Българска телеграфна агенция.

Какво стои зад тези хиксове, обществото би трябвало да знае дали не става въпрос за нарастване на тока и парното от 100 - 150 %, попита тя. Тези хиксове въплъщават едно само нещо - хиксът на вашето ръководство на смяната, което е една замяна, заключи някогашният енергиен министър. От това по какъв начин се ръководи енергетиката добиваме усещане по какъв начин се ръководи страната от вас през днешния ден, посочи още депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР