Днес дъжд и сняг ще превалява на крайните южни райони

...
Днес дъжд и сняг ще превалява на крайните южни райони
Коментари Харесай

Дъжд, сняг, вятър и застудяване: Градусите днес – от 0 до цели 9

Днес дъжд и сняг ще превалява на крайните южни региони и Североизточна България. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури ще бъдат от към нулата до плюс 3 градуса, а дневните — от 3 до 9 градуса, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Няколкосантиметрова снежна завивка, с изключение на в планините, ще се образува по високите места в Лудогорието и високите котловини на Западна България, само че тя ще бъде по-малко от тази от предходната седмица.

У нас в сряда облачността ще бъде променлива, съвсем без превалявания. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до сдържан, от северозапад. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2, а дневните от 7 до 12, по-ниски по високите западни полета.

В четвъртък вятърът ще стихне. Температурите ще останат без основна смяна, заран от минус 4 до плюс 2, през деня от 8 до 14 градуса.

В петък ще се появи западен вятър, а дневните температури ще се покачат, достигайки 12 до 17-18 градуса.

В събота облачността ще се усили и тук-там в западните и южни региони ще превали дъжд, в планините - сняг. Температурите ще се намалят с няколко градуса.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР