Днес Чернобил е туристическо място. Украинците официално водят екскурзии до

...
Днес Чернобил е туристическо място. Украинците официално водят екскурзии до
Коментари Харесай

Какво крият водите на река Припят край Чернобил?

Днес Чернобил е туристическо място. Украинците публично водят екскурзии до Чернобилската изключителна зона. Всеки желае да огледа протеста на природата, изобилието от животни. Интересно е по какъв начин е там в този момент след бедствието?

Туристите идват по 10 или повече пъти. Зоната притегля, като магнит, хора от цялостен ​​свят, както и тези, които желаят да посетят тук са необикновено количество. Ако преди 6 години, 6-8 хиляди туристи са идвали за една година, а по-късно през 2018 година, съгласно формалните данни са най-малко 62 хиляди. Много чужденци са били в допълнение привлечени от телевизионния сериал по НВО " Чернобил ". Всички отиват и идват от всички краища на света, с цел да видят " триглавите чудовища ".

Според постановлението на Върховната Рада на Украйна, осъществяването на риболовни действия е неразрешено в зоната на отчуждение и е нелегално. Нарушаването на закона се санкционира с санкции и даже с ефикасни присъди. Но там има доста противозаконни риболовци. Всеки е притеглен от легендите за приказни улови.

Река Припят е много огромна. Дължината й е 775 км. Тече през територията на Украйна и Беларус. Привлича хората към неразрешения плод. А точно, на мястото, което е неразрешено за лов на риба. Реката е дълбока - до 10 метра, извънредно и фантастично богата на риба.

Мястото наоколо до АЕЦ Чернобил е най-силно нечистото. Около него има езерце за изстудяване. Там замърсяването на водата с радионуклиди надвишава нормата с 10 пъти. Но там е цялостно с риболовци. Там живеят най-големите сомове. Има десетки видеоклипове от тези места в интернет.

Но в случай че се отдалечите от 10-километровата зона, там водата е по-чиста. Много риболовци идват в заливите и устието на река Припят, което се намира на няколко километра от град Чернобил.

Нелегалните маскират колите си, избират места, където вероятността да бъдат открити е минимална. Инспекторите са малко и има доста риболовци. Оказва се, че постоянно им се разминава.

През октомври 2014 година поданици на с. Костюковка бяха арестувани в заливното езеро на река Сож, за това, че благодарение на 10 закрепени мрежи с дължина 650 метра извлекли 162 риби от разнообразни типове с тегло по 67 кг. Щетите възлизали на 332 милиона съветски рубли.

Много туристи си вършат фотоси с риба, хваната край Припят, само че се опасяват от нея. Но някои я ядат и даже продават на пазарите. Кой научава, че рибата е от Чернобил? Да, никой. В последна сметка, продавачът ще мълчи, като риба.

Всякаква риба се среща. Платика, щука, златен краснопер, щука, жълъд, михалица, сом. След скромния улов покрай Санкт Петербург или Москва локалният лов на риба ще наподобява като знамение, което не се вижда, а река Припят ще бъде магическо елдорадо.

И въпреки всичко реката в Чернобилската зона е нечиста с радионуклиди. И всички риби също в по-голяма или по-малка степен. Струва ли си да рискувате здравето си? Всеки избира за себе си.

Източник: pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР