Днес Челси и Реал Мадрид ще определят втория финалист през

...
Днес Челси и Реал Мадрид ще определят втория финалист през
Коментари Харесай

Челси е по-близо до финала, но Реал не е казал последната си дума

Днес Челси и Реал Мадрид ще дефинират втория финалист през този сезон в Шампионската лига, откакто нощес Манчестър Сити си подпечата визите за Истанбул. В първия дуел в Мадрид конфликтът завърши 1:1, което дава леко преимущество на лондончани, тъй като като през днешния ден и 0:0 ще ги класира за финала в турския мегаполис. Срещу тях обаче е най-успешният тим в шампионата. "Кралския клуб " през годините е доказвал, че когато ножът опре до кокала, демонстрира найд-доброто от себе си и се измъква от комплицирани обстановки.

Домакините гонят трети край на най-престижния европейски клубен шампионат историята си. През 2008 година изгубиха с дузпи от Манчестър Юнайтед на "Лужники " в Москва, а през 2012 година победиха в Мюнхен против Байерн още веднъж след наказателни удари.

Успоредно с това "белия балет " e на крачка от 17-ти си край. Възпитаниците на Зинедин Зидан има цели 13 купи във витрината си, като последните 3 от тях са извоювани под управлението на международния първенец.

Това ще е едвам 5-ти дуел сред двата състава в евротурнирите. Досега англичаните нямат проваляне от испанците, с които са се срещали главно във финални срещи.

"Сините " до момента са играли против испански отбори на елиминации 12 пъти, като в 5 случая са продължавали напред, а в 7 са отпадали. От друга страна мениджърът Томас Тухел няма нито една загуба от испанци (3 победи и 4 равенства).

Кастилци пък се оправят доста сполучливо в елиминационни дуели с британски противници, имайки на сметката си 9 триумфа и 5 отпадания. В същото време в 9 случая в историята си са правили реми в първия мач вкъщи, като единствено в 2 от тях са продължавали напред, а в останалите 7 са отпадали.

За Челси ще липсва Матео Ковачич, който към момента лекува контузия в бедрото.

В лагера на Мадрид отвън строя са Дани Карвахал, Рафаел Варан и Лукас Васкес. Ферлан Менди е с лека контузия, само че може и да играе тази вечер. Очаква се в игра да се завърне и капитанът Серхио Рамос. Федерико Валверде Валверде остава отвън сметките, откакто последният му тест за COVID-19 е бил позитивен.

Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 22:00 часа българско време и ще можете да наблюдавате всичко най-интересно онлайн в Gong.bg.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР