Днес, часове преди световната му премиера, в Интернет изтекоха снимки

...
Днес, часове преди световната му премиера, в Интернет изтекоха снимки
Коментари Харесай

Това е RR Cullinan. Най-луксозният SUV. Изглежда… прекалено

Днес, часове преди международната му премиера, в Интернет изтекоха фотоси на новия Cullinan. И от Rolls-Royce започнаха на пишат на хората, пуснали фотосите в обществените мрежи, да изтрият постовете си. Това бе толкоз неуместно, колкото е и визията на този автомобил. Да, той е супер първокласен, върхът на сладоледа, само че одобрявате ли този дизайн? Смятах, че след Bentayga няма да се появи нещо по-нелепо, само че не щеш ли Rolls-Royce ги надминаха. И да, сигурен съм, че ще им е мъчно да изпълнят всички поръчки на супер богаташите, само че това не трансформира фактът, че Cullinan, сходно на името си, е автомобил, в който всичко е прекомерно.

Задвижването му е поверено на познатия 6,75-литров битурбо V12 мотор, генериращ 571 к.с. и 850 Нм. Те се предават към четирите колела чрез нова система за задвижването им, както и система за завиване на четирите колела. А самите те са с размер 22 цола.

Максималната скорост на тежащия 2660 кг SUV е електронно лимитирана на 250 км/ч. От компанията не показват времето за ускоряване до 100 км/ч, само че пък дават параметъра за междинен разход на гориво, който е най-маловажният в този автомобил: 15 л/100 км.

Rolls-Royce твърди, че Cullinan е целеустремено издигнат първокласен SUV, само че го назовават „ автомобил с високо вдигнато купе”. Излишно е да споделяме, че тази кола тиня няма да види.

Луксът в интериора е на най-високото допустимо равнище. Най-добре ще се усещат тези на задните места, където се оферират две конфигурации: Lounge (трима пътника) или Individual. Багажникът е с размер 560 литра. По-интересното е, че се предлага варианти с две седалки и масичка, които се инсталират в багажника, с цел да се наслаждавате на прелестен пикник на някоя зелена английска ливада, косена най-малко 200 години.

С цел да се улесни влизането на пасажерите в автомобила, големият всъдеход се снижава с 44 мм, когато употребявате ключа или сензорната ръкохватка на вратата. Когато бъде натиснат бутонът старт/стоп, височината на Cullinan се възвръща.

За лидера се оферират най-висококачествения фурнир, цифрово приборно табло и за пръв път сензорен централен екран на инфотейнмънт системата. Въобще няма да се стопираме на набора от технологии за сигурност и асистенция, тъй като е ненужно. Подразбира се, че целият софтуерен боеприпас на BMW е вграден в тази кола.

Цената на това създание ще стартира от 265 000 евро в Европа, а първите доставки до клиентите ще се правят през 2019 година На печелившите, честито.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР