Днес бяха открити два нови пътни надлеза по жп линията

...
Днес бяха открити два нови пътни надлеза по жп линията
Коментари Харесай

Със средства от ЕС са построени нови надлези по жп линията Пловдив – Бургас

Днес бяха открити два нови пътни надлеза по жп линията Пловдив-Бургас , построени със средства от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейски Съюз. Надлезите се намират в сектора Черноград-Българово на км. 253+520 и км. 260+921. и са част от цялостната рехабилитация на железопътната линия.

Изграждането на оборудванията ще увеличи доста сигурността на железопътната линия . В тях са вложени 3,3 млн. евро посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.

Жп линията Пловдив-Бургас е приоритет в националната железопътна система и нейната рационализация способства за повишение качеството на предлаганите услуги и понижаване на транспортните разноски . Наред с това линията е основна част от главната трансевропейска транспортна мрежа и коридора Ориент/Източно Средиземноморие в България.

Ръководителят на отдел „ България, Унгария, Словения “ в Генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “ на Европейската комисия Анес Монфре изпрати приветствен адрес за церемонията по случай откриването на обектите. Тя сподели, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа железопътния бранш през програмния интервал 2021-2027 година и 40% от вложенията по Програма „ Транспортна съгласуваност “ ще допринесат за привличането на пътнически и товарни транспорти към ЖП-транспорта посредством възстановяване на качеството на железопътната инфраструктура.

Анес Монфре акцентира и нуждата да се работи за транспортна инфраструктура, която да е устойчива на изменението на климата и да се понижи зависимостта на бранша от изкопаеми горива . Транспортният бранш е вторият най-замърсяващ в Европа, а Европейският зелен пакт слага амбициозната цел за понижаване на излъчванията на CO2 от превоза с 90% до 2050 година

Европейските вложения в железопътния бранш в интервала 2014-2020 година възлизат на към 700 млн. евро и са ориентирани към строителство, рационализация, рехабилитация, електрификация и внедряване на сигнализация и телекомуникации на железопътните сектори. Също по този начин са осъществени ограничения за техническа помощ за капиталови планове по главната и разширената трансевропейска транспортна мрежа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР