Днес БСП направи последен опит да се хвърли сянка върху

...
Днес БСП направи последен опит да се хвърли сянка върху
Коментари Харесай

БСП използвали превозвачите, за да хвърлят сянка върху европредседателството

Днес Българска социалистическа партия направи финален опит да се хвърли сянка върху българското европредседателство, от четири-пет месеца това е главната и единствена цел на Българска социалистическа партия - с тези думи депутатът от ГЕРБ Тома Биков реагира на настояването на Българска социалистическа партия, направено два часа по-рано, министър председателят Бойко Борисов да отиде в Народното събрание, с цел да се регистрира за дейностите си по пакета от европейски проектозакони, против които готвят митинг българските превозвачески компании.

Превозвачите стачкуват против предлаганите от Брюксел по-строги правила, които включват повече разноски за работодателите за командировки и осигуровки на водачите. Опасенията са, че по този начин българските компании ще банкрутират, а бизнесът им ще бъде конфискуван от западните съперници. Българска социалистическа партия пък употребява недоволството, с цел да упрекна ГЕРБ, че не са защитили в задоволителна степен българския бизнес.

Биков съобщи, че от една година министър председателят Борисов слага въпроса за т нар. пакет за подвижност на всяка своя среща с всеки европейски водач. Биков напомни, че президентът Румен Радев към този момент два пъти се е срещал с френския си сътрудник Емануел Макрон, по чиято самодейност се вкарват по-строгите правила за превозвачите, и попита дали на срещите им въпросът е бил повдиган и в случай че не е – за какво. " И министър председателят имаше срещи с Макрон и постоянно е поставял този въпрос ", добави Биков. Според него с викането на премиера в Народното събрание в деня, в който в София идват всички европейски водачи, плюс водачите на Западните Балкани, които се събират за първи път в този формат, Българска социалистическа партия демонстрират, че ги интересува само да съборят страната.

" Това председателство не е на ГЕРБ, то е на България и е доста сполучливо. То е даже по-успешно, в сравнение с ние самите сме очаквали ", добави Биков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР