Днес БСП избира пряко председател на партията за първи път

...
Днес БСП избира пряко председател на партията за първи път
Коментари Харесай

Нинова срещу Добрев - БСП избира председател за първи път в историята си

Днес Българска социалистическа партия избира директно ръководител на партията за първи път в своята история. За да бъде годен изборът, в него присъединяване би трябвало да вземат повече от половината членове на левицата.

Избирателните описи, по които ще се гласоподава, са авансово готови по общинските и надлежно районните препоръки на партията и предадени на комисиите, които да ги съхраняват до изборния ден. Те също имат и ангажимент да заличава от тях умряли или напуснали партията членове.

Корнелия Нинова против Кирил Добрев

Първоначално цели 55 претенденти бяха издигнати, само че след това петима от тях заявиха пред Централната комисия за директен избор на ръководител, че ще вземат участие в конкуренцията – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Георги Тодоров, Валери Жаблянов и Красимир Янков.

Жаблянов и Янков се отхвърлиха с аргумента, че го вършат в символ на митинг против актуалното управление, което упрекнаха в операции на изборния развой. По-късно това направи и Тодоров, употребявайки същите претекстове – няма равнопоставеност сред претендентите.

Така в борбата останаха единствено двама - актуалният водач Корнелия Нинова и Кирил Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР