Днес британците ще научат кой ще бъде техният следващ премиер.

...
Днес британците ще научат кой ще бъде техният следващ премиер.
Коментари Харесай

Иде ли нова Маргарет Тачър на Острова?

Днес британците ще научат кой ще бъде техният идващ министър председател. Резултатът от гласуването на членовете на ръководещата Консервативна партия ще бъдат оповестени в ранния следобяд. В заключителния кръг на конкуренцията участваха министърът на външните работи Лиз Тръс и някогашният финансов министър Риши Сунак.

Около 170 000 членове на партията на торите посредством гласоподаване по пощата дефинират новия партиен водач и нов министър председател. Гласуването завърши публично в петък след близо двумесечна акция на претендентите.

Въпреки че Сунак получи по-голямо утвърждение от депутатите от Консервативната партия в първите кръгове на гласоподаване, Лиз Тръс се радва на по-голяма известност измежду партийните членове, които вземат крайното решение, тъй че тя е любимец за постовете. Кампанията на Тръс и Сунак остави горчив привкус измежду британците, тъй като и двамата не бяха задоволително безапелационни, нито пък излязоха с съответни проекти за това по какъв начин ще се оправят с рецесията с повишаването на живота. За всички е ясно, че който и да стане идващ министър председател, тя или той ще има за решение извънредно сложни проблеми.

Не става дума единствено за ценовата рецесия и инфлацията, само че и назряваща рецесия в опазването на здравето и обществените грижи, растящо неодобрение от заплащането, изразяващо се към този момент в стачки и войната в Украйна във външен проект. Освен това новият водач и министър председател ще би трябвало да търси способи за обединяване на Консервативната партия, в която настъпи сериозен ерес по време на ръководството на Борис Джонсън.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР