Днес британският премиер Тереза Мей е в Брюксел за среща

...
Днес британският премиер Тереза Мей е в Брюксел за среща
Коментари Харесай

Тереза Мей е в Брюксел за среща с Доналд Туск

Днес английският министър председател Тереза Мей е в Брюксел за среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Очакванията, че Мей може да предложи по-голяма сума за споразумяване на английските финансови отговорности са причина за сдържан оптимизъм, че договарянията по Брекзит могат да бъдат извадени от застоя.

По време на визитата на Тереза Мей европейските договарящи деликатно ще слушат всяка дума на английския министър председател, с цел да доловят сигнали, че тя е подготвена да рискува да си навлече гнева на последователите на Брекзит, като предложи по-висока сума по сметката по развода.

Официалните лица в Европейски Съюз и дипломатите от всички 27 страни - членки, които по някакъв метод вземат участие в процеса, се надяват, че в рамките най-много на 10 дни откакто Тереза Мей беседва с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, тя ще придвижи задоволително напред трите основни условия в договарянията по Брекзит, тъй че на срещата на върха на Европейски Съюз в средата на декември да бъде дадена „ зелена светлина “ за втората фаза, включваща комерсиалните връзки. Наблюдава се огромна политическа интензивност зад кулисите.

За 4 декември е планувана среща на двамата основни договарящи Мишел Барние и Дейвид Дейвис. Не е изключено обаче още на 1 декември да се състои друга сходна среща на високо ниво. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР