Днес британският крал Чарлз III ще бъде официално коронясан в

...
Днес британският крал Чарлз III ще бъде официално коронясан в
Коментари Харесай

Вижте как Чарлз III официално става крал

Днес английският крал Чарлз III ще бъде публично коронясан в Уестминстърското абатство. Традиционната обилна гала последно бе изпълнена преди 69 години, когато майка му, кралица Елизабет II, пое публично престола.

Де юре Чарлз е крал на Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и още 14 други държави от момента, в който Елизабет II умря на 8 септември предходната година. Но церемонията е формалното вдишване на властта и отговорността към поданиците на Обединеното кралство. В този ден Чарлз III става и глава на англиканската черква.

Преди церемонията английският монарх се срещна през вчерашния ден и с българския длъжностен министър председател Гълъб Донев, който е нашият представител на церемонията в Лондон. Двамата са разговаряли по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за задграничните посетители в Бъкингамския замък. Засилването на двустранното съдействие в сигурността, търговията, културата и образованието са били измежду акцентите на диалога. Обсъдена е и откритата неотдавна огромна галерия в Британския музей, при която бе изложено и нашето Панагюрско богатство. 

Около 13 ч кралят Чарлз III и кралица Камила напуснаха Бъкингамския замък със специфичната кралска карета и се насочиха към Уестминстърското абатство за церемонията. Десетки хиляди хора се подредиха по продължение на булеварда, който води от двореца към абатството, с цел да следят процесията.

Гледайте коронацията онлайн:


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР