Днес британският кабинет се събира в Чекърс – лятната резиденция

...
Днес британският кабинет се събира в Чекърс – лятната резиденция
Коментари Харесай

Прибират телефоните на министрите преди решителната среща за Брекзит в резиденцията на Тереза Мей

Днес английският кабинет се събира в Чекърс – лятната резиденция на премиера Тереза Мей – на извънредно значимо съвещание за договаряне на обща позиция по бъдещите връзки с Европейски Съюз след Брекзит, с която да излезе на договарянията с Брюксел. Различията сред евроскептиците и еврофилите в кабинета остават огромни, а някои политически наблюдаващи предсказват даже оставки, в случай че не бъде реализирано съглашение, оповестява „ Скай нюз”.

Тревожни вести за Тереза Мей пристигнаха от министерството на външните работи в навечерието на срещата в Чекърс, където Борис Джонсън организира среща с най-изявените „ брекзитъри “, измежду които Майкъл Гоув, Дейвид Дейвис и Лиъм Фокс, за разработване на тактичност на днешното съвещание. Те са обсъждали документ от 100 страници, който съставлява ново предложение към държавното управление.

„ Брекзитърите “ се тревожат, че с предлагания от Тереза Мей трети модел за споразумяване на въпроса с митническия съюз, който би трябвало да бъде разискван на следващия ден, Англия ще продължава да е във васално състояние по отношение на Европейски Съюз и това няма да ѝ разреши да подписва свободни търговски съглашения с други страни по света. Визира се най-много бъдеща договорка със Съединените щати.

Според изтекла информация министърът за Брекзит Дейвид Дейвис е предизвестил Тереза Мей, че последното ѝ предложение за митническия съюз, което е хибрид сред проектите на два лагера в кабинета, е нефункционално и също така сигурно ще бъде отхвърлено от Европейски Съюз.

При идването в Чекърс телефоните на всички министи ще бъдат събрани и диалози ще продължат и през нощта. Тереза Мей ги предизвести. Че те има „ задължение” да " се съгласят за формата на нашите бъдещи връзки с ЕС”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР