Днес Британската полиция съобщи, че разследва смъртта на 88 души

...
Днес Британската полиция съобщи, че разследва смъртта на 88 души
Коментари Харесай

Полицията в Обединеното кралство разследва смъртта на 88 души, свързана с канадски уебсайтове за самонараняване

Днес Британската полиция заяви, че проверява гибелта на 88 души във Англия, които са закупили артикули от основани в Канада уеб страници, за които се твърди, че оферират смъртоносни субстанции на хора, застрашени от самонараняване, предава „ Асошиейтед прес “.

Проучването е част от интернационалните следствия, провокирани от ареста в Канада по-рано тази година на Кенет Лоу, който е упрекнат в 2 случая на консултиране и подкрепяне на самоубийство. Канадската полиция твърди, че Лоу от региона на Торонто е употребявал редица уеб страници, с цел да популяризира и продава натриев нитрит – вещество, което нормално се употребява за консервиране на месо и може да бъде смъртоносно при усвояване.

Полицията съобщи, че Лоу е обвинен в изпращането на минимум 1200 пакета до повече от 40 страни . Властите в Съединените щати, Италия, Австралия и Нова Зеландия също са почнали следствия .

Британската Национална организация за битка с престъпността съобщи, че е идентифицирала 232 души във Англия, които са закупили артикули от уебсайтовете през двете години до април, като 88 от тях са умряли. Агенцията съобщи, че проверява дали в Обединеното кралство са осъществени закононарушения, само че „ на този ранен стадий няма доказани връзки сред закупените от уебсайтовете артикули и повода за гибелта в нито един от тези случаи “ .

Заместник-директорът на Националната организация за битка с престъпността Крейг Търнър съобщи:

„ Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на околните на починалите. Те се подкрепят от особено подготвени чиновници от полицейските сили. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР