Днес братовчед ми почина... отиде си... беше убит! Един добър,

...
Днес братовчед ми почина... отиде си... беше убит! Един добър,
Коментари Харесай

Братовчедка на прегазения Митко: Тъжна съм... и гневна, много гневна!

" Днес братовчед ми умря... отиде си... беше погубен! Един добър, прелестен, младеж, подготвен постоянно и на всеки да помогне!

Отиде си, тъй като преди 6 месеца ориста го срещна с човек, който е карал след приложимост на опиати.

Тъжна съм... и гневна, доста гневна ".

Това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук Мария Янева - братовчедка на 33-годишния Митко Пепеланов, който беше прегазен от лек автомобил " Опел ", ръководен от 31-годишния Метин Мехмедов, на 2 август към 20.00 часа на пътя Кричим – Устина. 33-годишният мъж дълго време бе в реанимация с тежка черепно-мозъчна контузия, а през вчерашния ден стана ясно, че той е умрял.

След злополуката, станала при започване на август 2023 година, Метин е бил тестван за алкохол и опиати, като инспекцията е отчела позитивна проба за амфетамин. Справка в регистрите на Министерство на вътрешните работи посочила, че арестуваният е с отнето удостоверение за правоуправление.

" 6 месеца, до момента в който Митко се бори за живота си, аз си задавам едни и същи въпроси, 6 месеца се запитвам: ЗАЩО?! Защо един мъж с голям брой присъди за:

1. Шофиране в нетрезво състояние;
2. Отнето удостоверение за правоуправление все още на катастрофата;
3. Притежание и приложимост на неразрешени субстанции.

Е на независимост... и убива?! ", написа още Мария Янева.

Има данни, че след катастрофата Метин се е опитал да се укрие, като е споделил, че приятелката му е управлявала автомобила.

" Защо този човек от дълго време не е в пандиза и не излежава ефикасна присъда? Чакаме да се поправи ли или чакаме да стартира да убива? Вярваме, че откакто сме му лишили свидетелството за правоуправление той няма да се качи повече на кола? Е качил се е, въпреки и без брошура, въпреки и след приложимост на опиати, евентуално знае, че не се прави по този начин. И отново се запитвам... какъв брой опиати би трябвало да си използвал, с цел да не видиш човек на прав път? И за похлупак да се опиташ да се оправдаеш с приятелката си, била карала тя. 6 месеца задавам тези въпроси на себе си, отговор не открих, надали и някой ще ми даде съответен подобен ", отбелязва Янева.

В деня след злополуката братовчедка на Мария й споделила следното:  " Како, не мога да допускам, че това се случи на Митко, не мога да допускам, че това се случва в нашето семейство! ".

" Случва се, освен в нашето семейство, случва се с нашите близки, родственици, другари, случва се всекидневно на всички, имали " неприятния шанс " да попаднат пред някой несъответстващ водач! И тези хора не са единствено 2 минути в новините, това са нашите близки!

Бих желала да се обърна към всички:

Уважаеми, момчета (та от време на време и момичета) НЕ Е ЯКО да се друс@те. Не е крепко да шофирате пили и не е крепко да се оправдавате с други хора. НЕ Е ЯКО И НЕ Е МЪЖКО! Истинските мъже не вършат по този начин, те презират това държание! И в случай че към Вас има някой подобен " мъж ", обяснете му, че е комичен, а не готин! Защото поради един подобен, през днешния ден всички плачем! Едни майка и татко се простиха с детето си, едни родственици постоянно ще жалят, едни другари изгубиха приятелско рамо! ", отбелязва Мария.

Приятелите на починалия го дефинират като извънредно добросърдечен.  " Ангел беше на земята ", безапелационни са те.

" Един заслужен и добър младеж си отиде без време! Винаги ще те помним, Мите, нека си на по-добро място! ", приключва обявата си Мария Янева, а в секцията за мнения заваляха съболезнования за жестоката загуба.

Екипът на GlasNews.bg изрича своите най-искрени съболезнования на фамилията на Митко Пепеланов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР