Днес Борисов направи сценка на която вече и децата в

...
Днес Борисов направи сценка на която вече и децата в
Коментари Харесай

Нинова призова за общ фронт за честни избори, без значение партийна принадлежност

Днес Борисов направи сценка на която към този момент и децата в България не имат вяра , съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на изключителна конференция и добави, че ГЕРБ не реагират на мнението на хората, а реагират от боязън , като Нинова поздрави всички българи, които са изразили мнението си намерено .

Стреснали се и от решението на Българска социалистическа партия да изоставен Народното събрание , първият път като се стреснали, сменили, Главчев като ръководител на Народното събрание, а вторият път сменили Валери Симеонов . Случилото се през днешния ден е победа за Българска социалистическа партия, посочи соцлидерът.

Опасността да фалшифицират изборите не е отминала и по тази причина тя се обръща към всички българи да бъдат деликатни и да не се стопира дотук с гражданския напън .
 ГЕРБ взеха решение да върнат преференциите
ГЕРБ взеха решение да върнат преференциите

Те ще открият и нова процедура по желание на ЦИК

Не се връщаме в Народното събрание, защото изискванията ни не са изпълнени , ръководещите обявиха, че ще започва процедура за избор на нов състав на ЦИК и ще се върне остарялото състояние в Изборния кодекс в частта му за преференциалния избор, изясни Нинова.

Страх ги е от машините , тъй като разчитат на подправяне на протоколи на комисии, би трябвало да се анулира решението на комисиите и да се промени решението, че не може да апелираме с касационна тъжба, добави тя.

Нинова желае общ фронт за почтени избори, без значение от партийна принадлежност . Българска социалистическа партия са изпратили към този момент сигнал до венецианската комисия по изборното законодателство и желаят да показват и на всички европейски посланици какво се случва .

Изчакваме Радев, с цел да забележим дали ще наложи несъгласие на някои от решения , съобщи тя.
 ГЕРБ са изкушени от служебна победа на изборите, разкритикува Радев
ГЕРБ са изкушени от служебна победа на изборите, разкритикува Радев

Не е обикновено държавното управление да научава от непознати посланици какво се случва у нас

Припомняме, предходната седмица левите оповестиха, че ще се извърнат към омбудсмана и президента поради измененията в Изборния кодекс . Нинова бе уверена, че ГЕРБ ще се опитат да фалшифицират изборите. Соцлидерът прикани Румен Радев да наложи несъгласие на Кодекса. Президентът разкритикува законодателните начинания, заявявайки, че ръководещите са изкушени от служебна победа.

Дебатите по предложенията за промени в Изборния кодекс в пленарна зала продължиха през целия ден. След бурното начало с взаимни обвинявания , правната комисия се събра на изключително съвещание, което депутатите от Българска социалистическа партия демонстративно напуснаха поради несъгласието си с съвсем всички промени.

Сред измененията бяха отпадането на преференциалния избор , отсрочване на машинното гласоподаване, оповестението на социологически изследвания. Не минаха предложенията на Движение за права и свободи за пропаганда на майчин език с преводач, както и за разкриването на изборни секции в чужбина.

От Вътрешна македонска революционна организация се опълчиха на отпадането на преференциалния избор , само че пленарна зала го утвърди.

Много извънпарламентарни партии се оповестиха срещу прокарването промени в Изборния кодекс, като даже от Обществения съвет към ЦИК разкритикуваха въвеждането на промени до една година преди изборите.

Социолози показаха, че позволяват изговаряне на Конституционния съд . Те се оповестиха за механичното броене на бюлетини, защото при него най-лесно могат да се открият възможни злоупотреби.

От своя страна от асоциация " Прозрачност без граници " разкритикуваха остро народните представители. Според тях измененията в Изборния кодекс са били непрозрачни, безредни и в нарушаване на интернационалните стандарти.
 Движение за права и свободи не схващат реакцията на обществото за преференциите
Движение за права и свободи не схващат реакцията на обществото за преференциите

Няма кой и какво да стабилизира това ръководство, по думите на Йордан Цонев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР