Днес, близо до второ кейно място на Морска гара -

...
Днес, близо до второ кейно място на Морска гара -
Коментари Харесай

40 лодки стартираха в Европейската купа по ветроходство в клас Лазер във Варна

Днес, покрай второ кейно място на Морска гара - Варна, с публична гала беше даден стартът на кръга от Европейската купа по ветроходство в Клас Лазер, който се организира от 2-ри до 4-ти октомври с семейството на Община Варна, Българска федерация по ветроходство и Семеен кодекс „ Черно море Бриз‘‘. В конкуренцията ще вземат присъединяване 40 състезатели от България, Украйна и Австрия, в двата олимпийски и един детски класa - Laser Radial, Laser Standard и Laser 4.7.

Сред формалните посетители бяха регионалният шеф Стоян Пасев, шефът на дирекция „ Спорт “ при Община Варна Кристиан Димитров и изпълнителният шеф на съдружие спортни клубове Черно море Бончо Бонев. Президентът на българска федерация по ветроходство Росен Марангозов публично откри надпреварата, което е част освен от формалния календар на Европейската федерация в клас Лазер, само че и генерална подготовка за Европейското състезание, което ще се състои още веднъж в Морската столица през 2021 от 15 до 22 май. Така това съревнование се явява и генерална подготовка за всички ветроходци, които желаят да се срещнат с теченията и да проходят маршрута, можещ да им завоюва европейското злато следващата година, за което се чака да се борят над 300 лодки. Лазер е един от най-динамичните и забавни класове. Достъпен за всички възрасти - от деца до ветерани, той е и най-практикуваният в международен мащаб с над 215 000 лодки.

Главен арбитър на регатата е Тодор Иванов, а ръководител на протестната комисия Никола Александрова. Поради изменчив вятър едвам към 15:30 бе даден старт на първата от осемте, планувани за регатата гонки.

Ден 1 Клас Лазер Радиал

Климент Сарастов – Яхт Клуб Порт Бургас

Мариела Николова – Семеен кодекс Черно море Бриз

Радослав Гавраилов – Яхт Клуб Кап. Георги Георгиев Порт Варна

Ден 1 Лазер Стандарт

Иван Жукалин – ШВСМ Украйна (Школа Вищої Спортивної Майстерності)

Валери Кудряшов – ШВСМ Украйна (Школа Вищої Спортивної Майстерності)

Златко Атанасов - ОВК Несебър 2000

Ден 1 Лазер 4.7
Петър Костурков – Яхт Клуб Кап. Георги Георгиев Порт Варна

Михаил Берберов - Яхт Клуб Кап. Георги Георгиев Порт Варна

Богдан Рухлин - ШВСМ Украйна (Школа Вищої Спортивної Майстерності)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР