Днес бившият служебен премиер Стефан Янев съобщи в профила си

...
Днес бившият служебен премиер Стефан Янев съобщи в профила си
Коментари Харесай

Неочаквано главсекът на президента се подигра на Стефан Янев

Днес някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев заяви в профила си във " Facebook ", че на 5 май в София ще бъде учредена партията му " Български напредък ". В последното си присъединяване в " Лице в лице " при Цветанка Ризова нормално сдържаният о.р. военачалник и секретар по сигурността и защитата на президента Румен Радев излезе с провокативни прокремълски тези. Тогава аргументира позицията си, че не трябва да се оказва помощ с оръжие на Украйна, тъй като руснаците го унищожавали от 24 до 36 часа. Разви и хипотетичната версия, че от избрана позиция, разбирай съветска, Украйна може да се преглежда като агресор в източните си територии.

След обявата му във " Facebook " отново там реагира основният секретар на президента Радев Димитър Стоянов, който разяснява: " Новият " напредък " се е задал на хоризонта! А не, благодаря! ", заяви " Стандарт ".

А известният пиар Любомир Аламанов изброи в профила си във " Facebook " 21 аргументи да пораждат толкоз доста пропутински партии у нас:

" Янев прави нова национал-патриотична, т.е. пропутинска партия. Отцепници от Има Такъв Народ вършат нова национал-патриотична, т.е. пропутинска партия. Мая Манолова дава поръчка, че нейната нова формация ще е национал-патриотична, т.е. пропутинска.

Чудите се за какво пораждат толкоз доста съвсем идентични структури? И то в случай, че към този момент има удивително доста сходни организации – от сегашните парламентаристи на Възраждане, през някогашните ръководещи, чак до динковци и „ все остальная … “. А всички те се борят за едни 15% от гласоподавателите, и то при най-благосклонни прогнози. Дали е инцидентно?

Отговорът е, че както постоянно, когато се следи странна наклонност, тя е целенасоченa. Ето най-малко 21 аргументи да се основават толкоз доста пропутински партии:

1. На фона на единствено 3 или 4 проевропейски партии, основаването на 20, 30 или 50 пропутински структури наподобява впечатляващо.

2. Създава се чувството, че хората с путинистка настройка са в пъти повече.

3. Забравя се, че 65% от българите твърдо желаят да сме част от Европейски Съюз.

4. Забравя се, единствено 15% от българите твърдо желаят да излезем от Европейски Съюз.

5. Забравя се, че 95% от емигриралите или краткотрайно отиващите за работа или учене, отиват в страни от Европейски Съюз.

6. Забравя се, че от времето на Левски и Ботев националният интерес на България е да сме мощно развита европейска страна.

7. Забравя се, че комунистите путинисти на два пъти са отправяли молби да станем 16-та република на Съюз на съветските социалистически републики.

8. Така се прави България още по-зависима от путинисткия режим.

9. Дава се учредения на някои тв-водещи да приказват в ефир, че " българите сме русофилско общество ". Независимо от действителните данни на социологическите проучвания.

10. Дава се съображение на пишман анализатори да лъжат по медиите, че щом има толкоз доста национал-патриотични, т.е. путинистки партии, то значи хората ги желаят.

11. Дава се съображение на пишман социолози да неглижират действителните данни, а да основават измислици за сякаш голямата обич на българите към Путин.

12. Дава се съображение на някои тв-водещи да канят най-вече национал-патриотични представители, да си развиват опорните точки от екраните. Все отново, има цели 50 такива партии, а единствено 3 или 4 проевропейски.

13. Дава се съображение в тв-диспути да вземат участие повече национал-патриотични, т.е. пропутински представители.

14. В бъдеща предизборна акция всяка партия ще има равно количество време в ефир. Т.е. 50 на 4 в интерес на национал-патриотичните, т.е. пропутински партии.

15. Създава се чувство, че голямата част от интелигенцията и политическата класа са пропутински настроени.

16. Дава се опция за политически напън върху всеобщата аудитория.

17. Служи като инструмент за напън върху интелигенцията.

18. Служи като инструмент за напън върху проевропейските партии.

19. Легитимиране на голям брой псевдо-патриоти, които да ръсят нелепости и да внушават по какъв начин би трябвало да сведем глава пред диктатора.

20. Служи като инструмент за напън върху всеобщата аудитория да не стачкува.

21. Служи като инструмент за всяване на обезсърчение у хората, че голям брой българи са путинисти.

Да, колкото и да наподобява безсмислено на пръв взор, основаването на доста национал-патриотични, т.е. пропутински партии носи доста изгоди. За самите протутинските партии. И за самия путински режим. Но не и за нас. Защото това са целенасочени дейности за откъсването ни от цивилизационния ни избор и проевропейскате ни устременост, и връщане в орбита на диктатора и постоянно ръководство на пропутински измамници с настройка да крадат еврофондове.

Никаква политика, единствено още едно оръжие в пропутинската информационна война, която се води против цивилизационния избор на България да сме част от естествения либерален свят.

Ако медиите не желаят да стават съучастници на тази война, би трябвало да помнят, че няма 50 на 4 партии. Не би трябвало да дават поле за изява 50 към 4. Защото не е правилно, лъжат. Истината е, че има единствено две гледни точки – утвърждение или отрицание към диктаторския режим. И 65% от българите твърдо желаят да сме част от Европейски Съюз.

Нека отново да повторим - 65 % твърдо желаят да сме част от Европейски Съюз. Затова да не оставяме лъжливите емисари на режима да сипят лъжите и отровата си. И да, тези 4 проевропейски, продемократични партии би трябвало да засилят общественото говорене, с цел да компенсират пропутинската агитация на останалите 50. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР