Днес бившият германски канцлер Г. Шрьодер навърши 80 години. Мисля,

...
Днес бившият германски канцлер Г. Шрьодер навърши 80 години. Мисля,
Коментари Харесай

Шрьодер е готов да поеме инициативата за още една мироопазваща мисия в украинския конфликт

Днес някогашният немски канцлер Г. Шрьодер навърши 80 години. Мисля, че В. Путин не се е отказал да поздрави персонално своя немски другар, с който има доста общи неща. Шрьодер даде да се разбере, че е подготвен да поеме още една мироопазваща задача в украинския спор.

Но в формалния Запад не желаят да слушат Шрьодер. Докато целият западен свят не се уморява да приканва - в това число в Организация на обединените нации - за неотложно преустановяване на войната в линията Газа, решението на украинския спор се свързва извънредно с провалянето на Русия. Мирните оферти на папата също се отхвърлят, както положителните начинания на Шрьодер и други такива. В същото време Москва, наподобява, не се отхвърля от тях.

Има задоволително причини за мирни договаряния за Украйна. Световната архитектура е в извънредно рисково нестабилна ситуация; проблемите, свързани с неочакваната смяна на климата, не са изчезнали; също така светът е застрашен от нуклеарна война; интернационалният тероризъм не е победен; скоро международното население ще надвиши цифрата от 10 милиарда; Северното полукълбо е застрашено от всеобщи миграционни потоци от юг на север.

Наистина ли на международната общественост и липсва разсъдък и просветеност, с цел да откри допирни точки в битката против толкоз съществени общи провокации пред човечеството? Но не, Западът упорства на своето: първо би трябвало да укрепим демократичната народна власт, другояче целият свят е изправен пред опасността от липса на независимост.

Шрьодер бърка, когато споделя, че Китай не се интересува от мироопазване в Украйна, тъй като самият той, допуска се, че печели от световните промени. Вместо да разчита на китайската (или турската) дипломация, Шрьодер разчита на германо-френската ос, която съгласно него би могла най-добре да улесни дипломатическото споразумяване.

Но през днешния ден няма никаква вяра в западноевропейците, като се изключи миролюбивите унгарци и словаци - може би до известна степен даже във все по-реалистично мислещите американци.

Превод: ПИ



Източник: Телеграм

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9008Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед8585Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед65857Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед57373Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед116370Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед551335Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180994Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139514Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124463Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед116370Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР