Dnes.bgПовече слънце ще има над източните райониПрез нощта и утре

...
Dnes.bgПовече слънце ще има над източните райониПрез нощта и утре
Коментари Харесай

Лошото време и дъждът продължават и утре

Dnes.bg

Повече слънце ще има над източните региони

През нощта и на следващия ден ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии, с краткотрайно увеличаване напразно. Остава нараснала вероятността за местни интензивни феномени и градушки.

В източните региони ще е съвсем без превалявания. Там ще има и повече слънчеви часове, ще духа слаб юг-югоизточен вятър, а температурите ще са по-високи. Според прогнозата за времетопреобладаващите оптимални ще са сред 21° и 26°.

По Черноморието облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 24-26°. Температура на морската вода е 16-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра – към 9°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане близо до междинното за юни.

През идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии, както и краткотрайно увеличаване напразно. Остава нараснала вероятността за местни интензивни феномени и градушки. В източните региони през множеството дни от седмицата ще е съвсем без превалявания. Там ще има и повече слънчеви часове, ще духа слаб вятър с южна съставния елемент, а температурите ще са по-високи. Преобладаващите оптимални ще са сред 22° и 27°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР