Dnes.bg "Изненадан съм". Това каза новият игумен на Бачковския манастир архимандрит

...
Dnes.bg
"Изненадан съм". Това каза новият игумен на Бачковския манастир архимандрит
Коментари Харесай

Новият игумен на Бачковския манастир встъпи в длъжност

Dnes.bg "Изненадан съм ". Това сподели новият свещеник на Бачковския манастир архимандрит Самуил, откакто пое ръководството на Светата обител.
Той призна, че не е осведомен с активността на манастира и го е гледал до момента единствено извън. Сега научава, че стенописите са реставрирани и че в двора тече огромен ремонт.

"Аз не чакам нищо, тъй като не съм мислил за това, което ми се дава - то е една голяма отговорност ", сподели свещеник Самуил.

Той зае поста публично след утринната неделна литургия в светата обител, която беше водена от основния секретар на Светия Синод - архимандрит Герасим.

Новият свещеник архимандрит Самуил, дружно с архимандрит Симон, взеха присъединяване в литургията, на която участваха духовници и миряни. Неочакваната промяна на игумена направи Светия Синод на Българската православна черква.

"Ние сме монаси и не принадлежим на себе си. Това значи, че възприятията, които имаме, би трябвало да си останат сред нас и Бога в нашите молебствия ", съобщи досегашният свещеник на Бачковския манастир архимандрит Симон.

Преди близо три години той наследи Светата обител от остарелия свещеник Борис, който беше заставен да напусне поста, откакто го уличиха в непочтено държание. Сега обаче липсва публично пояснение за рокадата. Наскоро завърши реставрирането на стенописите в църквата на манастира, а сега тече огромен ремонт в двора и създаване на отводнителна система.

"Ако би трябвало да бъда почтен, учуден съм от подмяната на остарелия, уповавам се новият да е по-добър ", съобщи един от посетителите на манастира.

"Досега нещата в манастира вървяха и се направи доста, нека с новия свещеник също вървят напред ", споделя мнение различен мирянин.

Архимандрит Симон твърди, че оставя манастира в положително финансово положение. Той отпътува да служи в Русенската епархия. Новото си работно място ще заеме в дните преди Коледа.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР