Днес беше приет Националният план за действие на заетостта за

...
Днес беше приет Националният план за действие на заетостта за
Коментари Харесай

Сачева: От 1 март влиза в сила програмата за предоставяне на грижи в домашна среда

Днес беше признат Националният проект за деяние на заетостта за 2020 година, който е в размер на 73 милиона лв.. В рамките на този проект ще бъде осигирена претовареност за 12 918 безработни лица. За 10 504 от тях това ще стане по разнообразни планове и стратегии, а за 2414 ще бъдат приложени насърчителните ограничения от закона за поощряване на заетостта. Това сподели общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е с изказване след Министерски съвет.

В рамките на проекта е и продължаващият план 'Красива България ", за който са обезпечени 4 милиона лв. и за който са утвърдени 48 плана на български общини.

Тя заяви по отношение на този проект, че в него се одобри и националната стратегия за даване на грижи в домашна среда. С това се извършва уговорката за хората, които са останали без персонални асистенти, в резултат за закона за персоналната помощ, който влезе в действие от 1 януари.

По думите й тази национална стратегия е на стойност 16 и половина милиона лв. и ще обхване хора, които са във висока степен на трайно понижена продуктивност и хора над 65 години, в неспособност за самообслужаване.

По нея ще бъдат наети към 2400 безработни лица. Програма касае хора, с 80 д0 89,9 на 100 трайна понижена продуктивност и хора над 65 години, които са в неспособност да се самообслужват. Очаква се това да бъда 924 лица със степен на намаланена продуктивност и към 4000 възрастни хора.

Програмата да бъде осъществена още от 1 март, се надява Сачева.

За момента това е решението, което можем да намерим. На този стадий ще покрием най-тежките случаи, които имат най-неотложна потребност.

Министерски съвет работи въз основа на доверието, което е получило от Народното събрание и ще продължаваме да изпълняваме нашите отговорности, както и до в този момент, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР