Днес беше първият ден, в който президентът проведе серия от

...
Днес беше първият ден, в който президентът проведе серия от
Коментари Харесай

Какви са шансовете да се състави правителство?

Днес беше първият ден, в който президентът организира серия от съвещания с парламентарно показаните партии преди връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление, откакто " ИТН " върнаха своя.

Същото обявиха, че ще създадат и идващите - ГЕРБ-СДС. Това беше доказано пред Румен Радев от шефката на обединението Десислава Атанасова.

" Българският народ уточни на 11 юли Има Такъв Народ за партия победител. Те отхвърлиха да носят тази отговорност, И всички, които се оповестиха " да изчегъртаме ГЕРБ, а след това ще забележим ", в този момент е време да носят отговорност, безапелационна бе Атанасова.

" Трети мандат Има Такъв Народ няма да поддържа , тъй като няма политическа логичност в това да не поддържат останалите държавно управление, препоръчано от най-голямата парламентарна партия, а в това време да чакат от нас ние да подкрепим последващо държавно управление на малцинството, което, необичайно за какво, също ще ръководи с плаващи болшинства, в което ние бяхме упреквани ". Това съобщи Виктория Василева, заместник-председател на ПГ на Има Такъв Народ, след консултациите на представителите на парламентарната група при президента през днешния ден. В отговор на въпрос тя сподели, че на срещата не е обсъждан разновидността служебното държавно управление да остане с третия мандат.

" От президента зависи дали служебните министри могат да станат и постоянни такива, съобщи сбито водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди консултациите с Румен Радев за сформиране на държавно управление. На излизане от Президентството тя съобщи, че няма декларирана от президента позиция на кого ще даде третия мандат. На въпрос Нинова посочи, че, в случай че президентът реши да даде третия мандат на Българска социалистическа партия, Българска социалистическа партия ще изиска среща с него, с цел да приказват за служебните министри. Все отново това е кабинет, назначен от него и зависи от персоналния избор на всеки от тях, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Румен Радев съобщи по време на срещата с левицата, че пада огромна тежест върху третия мандат и за това би трябвало отговорност и конструктивност. Преди малко ГЕРБ-СДС потвърдиха, че те ще върнат незабавно втория мандат след неговото връчване. Това слага в огромна тежест третия мандат, Радев. Той добави, че разчита, че Българска социалистическа партия ще продължат да търсят явен небосвод на взимане на решения за нормализиране на политическия разговор в 46-тия парламент.

Утре консултациите при президента не престават с присъединяване на Демократична България, Движение за права и свободи и ИБГНИ .

Консултациите по връчване на втория изследователски мандат за сформиране на кабинет са с предупреден край, разяснява.

Връчването на втория мандат може и да отнеме време след поръчката на Румен Радев, че чака първо актуализация на бюджета.

След като и ГЕРБ-СДС върнат мандата, главният закон дава единствено седмица на президента да реши на коя трета парламентарно показана мощ да връчи мандат - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, ИБГНИ, като това може да не е третата по величина.

Неуспехът и на третия мандат би означавал нови, трети за годината парламентарни избори. Ако се действа добросъвестно и стъпките се извършват без съзнателно закъснение, е допустимо идващият избор да бъде най-рано в края на октомври .

На доктрина може да се стигне до избори 2 в 1 - парламентарни и президентски в един ден. Ако има нови избори, президентът може да остави настоящето служебно държавно управление да ръководи в същия състав, само че с нов декрет.

Радев обаче няма право да разпусне Народното събрание в последните три месеца от мандата си, т.е. от 22 октомври нататък. При тази догадка бихме имали служебно държавно управление и настоящо Народно заседание, споделят конституционалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР