Днес беше отложено заседанието на КЕВР, на което трябваше да

...
Днес беше отложено заседанието на КЕВР, на което трябваше да
Коментари Харесай

Свиленски: Поне три месеца спокойствие без повишение на цените, после - контрол със законодателство

" Днес беше отсрочено съвещанието на КЕВР, на което трябваше да бъдат нараснали цените. Трябва да има мораториум, би трябвало да се замразят цените. " - разяснява Георги Свиленски от Българска социалистическа партия мораториума в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.  

" Няма по какъв начин със задна дата да се постанова мораториум, за това още на следващия ден това решение ще бъде преразгледано. В Европа България ще бъде четвъртата страна, която постанова таван на цените. Преди нас го направиха Испания, Румъния, Унария. Българска социалистическа партия и другите партии в цялата предизборна акция сме споделили, че главната задача е да озаптим цените на тока, няма българин, който да не изпитва на гърба си високите цени на тока. Да не приказваме за приходите. Утре ще бъде маркирана датата 16 декември. 

За 3 месеца  законодателството да бъде променено, с цел да не става внезапно повишение на цените. Даваме повод на българските жители да бъдат спокойни, че идващите три месеца няма да им бъдат нараснали цените на тока и водата, а след това законодателно ще бъде направено по този начин, че да не скочат неведнъж. Нищо не се е повишило в себестойността на производството, с цел да се заплаща в пъти по-скъпо. " - означи той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР