Днес беше даден старт на ловът на пернат дивеч. Ловците

...
Днес беше даден старт на ловът на пернат дивеч. Ловците
Коментари Харесай

Ловци настояват за списък на бракониерите, ще бъде ли създаден?

Днес беше даден старт на ловът на дръпнат дивеч . Ловците обаче са в протестна подготвеност. Причината – случай от преди три години, при който двама мъже били арестувани в гората край монтанското село Горна Лука, а в багажника им имало чували с два убити сръндака. Прокуратурата взема решение, че няма задоволително доказателства за това, че въпросните мъже са бракониери .

Ловците упорстват имената на бракониерите да влязат в указател, достъп до който да имат всички сдружения. Темата разяснява земеделският зам.-министър.

„ Борбата с бракониерството е наша съществена активност. Това се потвърждава от хванатите бракониери от чиновниците на районните ни дирекции по горите. Правим всичко допустимо да увеличим интензивността и резултата от тази наша активност “ , разяснява зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов пред „ NOVA “. Той разяснява и упоменатия нагоре случай от Монтанско:

„ Смятам, че много сполучливо се оправяме с бракониерството. В съответния случай горската власт е установила на място случая. Участвали са и чиновници на Министерство на вътрешните работи в констатацията. И защото сме имали подозрения за закононарушение, сме го предали на прокуратурата. Държавното обвиняване обаче е излязло с разпореждане, че приключва наказателното произвеждане. Ние обаче не сме съгласни с това решение и сме го обжалвали. “

Маринов акцентира, че указател на бракониерите може да бъде основан. Той уточни:

„ Ние ще обмислим този вид и в най-кратки периоди подобен лист да бъде основан. Той ще бъде обществен, с цел да се знае кои са бракониерите и тези ловци, които нарушават законите. Те надлежно няма да бъдат включвани в ловните дружинки. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР