Днес беларуският режим организира конституционен референдум в атмосфера на широко

...
Днес беларуският режим организира конституционен референдум в атмосфера на широко
Коментари Харесай

Емнаха и единствения приятел на Путин

Днес беларуският режим провежда парламентарен референдум в атмосфера на необятно публикувани нарушавания на човешките права и брутални репресии против всички групи на беларуското общество. Понастоящем има над 1070 политически пандизчии.

Това се споделя в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел по отношение на конституционния референдум в Беларус.

Пространството за същински публичен спор е изцяло затворено и необятно се употребява умишлена дезинформация. Освен това голям брой беларуски жители бяха принудени да изоставен страната.

Това не са изискванията за либерален развой за конституционни промени. Освен това станахме очевидци на огромни измами по време на последните президентски избори и нищо не сочи за усъвършенствания в изборната система, сподели Борел.

Както се показва в междинния отчет на Венецианската комисия, препоръчаните промени в конституцията дават на Лукашенко спомагателни принадлежности за по-нататъшно консолидиране на властта му.

Освен това заличаването неядрения статут на Беларус, което се посочваше в член 18 на беларуската конституция, е различен обезпокоителен детайл. Европейски Съюз изрично осъжда присъединяване на Беларус в продължаващата експанзия против Украйна и ще насочи дейностите си към тези лица в Беларус, които сътрудничат на съветската военна експанзия против Украйна.

Европейски Съюз продължава мощната си поддръжка за самостоятелен, върховен и либерален Беларус, учреден на зачитането на главните свободи и правилата на правовата страна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР