Днес бе закрит 20-ият конгрес на ККП след избирането на

...
Днес бе закрит 20-ият конгрес на ККП след избирането на
Коментари Харесай

В Пекин бе закрит 20-ият конгрес на ККП

Днес бе закрит 20-ият конгрес на ККП след избирането на новия състав на Централния комитет и Централната комисия за инспекция на партийната дисциплинираност, приемането на отчетите за работата на 19-ия конгрес на ККП и на Централния му комитет и Централна комисия за инспекция на партийната дисциплинираност, както и измененията в партийния правилник.

Конгресът прикани цялата партия, войска и народ да се обединят тясно с Централния комитет, в чието ядро е генералният секретар Си Дзинпин, да работят интензивно и да продължат дружно да поставят старания за построяването на актуалната социалистическа страна по неповторим метод и да предизвикват великото възобновление на китайската нация.

По време на конгреса бе дадена висока оценка за работата на 19-ия централен комитет на ККП, чиито членове минаха през извънредно необикновени пет години. През десетте години от 18-ия конгрес насам се случиха няколко огромни събития от значително и значимо историческо значение за идеята на партията и народа. Това бяха 100-годишнината от основаването на ККП, навлизането в новата епоха на социализма с китайска специфичност и изкореняването на бедността, всеобхватното създаване на общество със приблизително равнище на богатство и постигането на първата 100-годишна цел.

По време на конгреса бе препоръчано занапред нататък основна задача на ККП да е обединяването на всички етнически групи в Китай, с цел да се построи единна мощна социалистическа съвременна страна, да се насърчи възраждането на китайската нация и модернизацията по личен неповторим метод.

Генералният секретар на Централен комитет на ККП Си Дзинпин в речта си уточни, че със взаимните старания на всички делегати конгресът е минал сполучливо и е реализирана задачата за сливане на концепциите и подсилване на доверието. „ Цел на конгреса бе да съберем сили и да продължим напред в единение “, акцентира той. В отчета за работата на 19-ия Централен комитет се прави разбор на интернационалната и вътрешна обстановки. В него се дават оферти за главните задания на 20-ия конгрес на ККП, преглежда се и се обобщава работата през последните пет години и огромните промени в новата епоха, коментират се китайските характерности и значителните условия за модернизацията на страната и други значими въпроси. Освен това се задават посоката за напредъка и отправните точки за действителното осъществяване на идеята на партията и страната в новата епоха, както и за постигането на втората стогодишна цел.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР