Днес бе теглен жребият за юбилейното 70-о издание на най-стария

...
Днес бе теглен жребият за юбилейното 70-о издание на най-стария
Коментари Харесай

Жребий при жените за юбилейното 70-о издание на Странджа

Днес бе теглен жребият за юбилейното 70-о издание на най-стария в Европа боксов шампионат " Странджа ". Около 350 участници, измежду които 32-ма българи, ще се впуснат в яростно състезание за купата в столичната зала " София " сред 14 и 19 февруари.

Любопитното от жребия е, че доста от българските състезателки се изправят против представителки на Индия в първите си дуели. Първата сесия конфликти за деня стартира в 15:00 часа, а в 18:00 часа през днешния ден е формалното разкриване на шампионата в залата.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински е поканил по случай юбилея всички предходни носители на купа " Странджа ", които ще бъдат наградени за достиженията си и приноса си към спорта.

Ето какво отреди жребият за българските боксьорки:
ЖЕНИ
Категория до 75 кг

Добромира Георгиева се класира без игра на четвъртфиналите, където ще срещне победителката от полско-шведския конфликт Агата Качмарска - Лове Холгерсон. Двубоят на Георгиева е във втората сесия на 17 февруари, започваща в 15:00 часа.

Категория до 64 кг
Европейската шампионка Мелис Узунова се изправя против сериозна съперничка в лицето на индийката Пвилао Басуматари още в първата сесия от 15:00 часа на 14 февруари в осмия мач на кръг " В ". Ако българката победи, ще срещне хърватката Мария Маленика на четвъртфиналите.

Категория до 60 кг
Европейската шампионка от София 2016 Деница Елисеева ще срещне швейцарката Сандра Бругер в първата сесия от 15:00 часа на 14 февруари, а мачът е шести на кръг " А ". Ако преодолее първото си затруднение, българката ще излезе против англичанката Пейдж Никол Мърни в осминафинална борба.

Другата ни сънародничка в категорията Аслъхан Мехмедова, която е сребърна медалистка от Европейското за девойки в София 2017, стартира напряко от осминафиналите и ще се изправи също против индийка - Неераж. Битката е на 15-и февруари от първата сесия в 15:00 часа.

Категория до 57 кг
Звездата ни в дивизията Станимира Петрова открива акцията си напряко от четвъртфиналите на 17 февруари в утринната сесия, започваща от 11:00 часа. Тя ще се боксира с победителката сред Рамила Али (Сомалия) - Исамари Акино (САЩ).

Марина Сивенова стартира още на 14-и против румънката Лакрамиоара Периоч в третия мач от втората порция дуели на кръг " В ".

Категория до 54 кг
Златислава Чуканова се изправя против румънката Клаудия Мария Нехита в първата борба на кръг " А " на 14 февруари от 15:00 часа, а при победа ще излезе на четвъртфиналите против сериозната индийка Меена Кумари Деви Маиснам.

Друга българка в категорията Елина Георгиева се бие във втория дуел за деня незабавно след Чуканова, а съперничката е Айра Вийегас от Филипините. При триумф Георгиева ще срещне австралийката Тайлах Робъртсън от Австралия на четвъртфиналите на 17 февруари във вечерната сесия.

Третата ни представителка в дивизията Розалия Пайчева стартира напряко от четвъртфиналите и ще се боксира на 17 февруари във вечерната сесия против Екатерина Сичева от Русия.

Категория до 51 кг
Единствената българка в категорията Мартина Маринова стартира на 15 февруари в първата сесия от 15:00 часа против италианката Камила Фада, а по-късно вероятно ще срещне Айкатерини Куцогергопулу от Гърция или Ангелика Кжищофорска от Полша на четвъртфиналите на 17-и следобяд.

Категория до 48 кг
Севда Асенова открива акцията си в шампионата на 18 февруари следобяд против победителката от оспорвания конфликт сред рускинята Екатерина Палцева и филипинката Хосие Габуко.
В долната половина на схемата пък е Еми-Мари Тодорова, която също на 18-и следобяд в другия полуфинал ще срещне победителката от индо-италианския дуел Маню Рани - Роберта Бонати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР