Днес бе проведено оперативно заседание, на което бяха обсъдени инициативите

...
Днес бе проведено оперативно заседание, на което бяха обсъдени инициативите
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Криминални лица ще участват в протестите на полицаите и пожарникарите

Днес бе извършено оперативно съвещание, на което бяха разисквани самодейностите за митингите от синдикатите и пожарникарите към Министерство на вътрешните работи. Във връзка с организацията по тази линия, министър председателят ще организира през днешния ден среща с представители на евентуалните протестиращи, на която ще бъдат разисквани техните проблеми. Това съобщи пред медиите началникът на политическия кабинет на премиера и представител на държавното управление Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и след края на днешното съвещание на Министерски съвет.

По думите ѝ в митингите има данни, че присъединяване ще вземат лица от престъпния контингент в страната.

По мотив организацията, която тече макар разговора, който е налице сред протестиращи и държавното управление, на оперативно съвещание бяхме осведомени от министър Рашков, че тече организация в цялата страна от престъпно проявени субекти, които против възнаграждение биват подтиквани да вземат участие в тези митинги. Част от тези лица са купувачи на гласове в разнообразни райони. Освен това мога да споделя още, че за най-малко едно от лицата, които участват в листата от 19 души, който популяризира министър-председателят и даде на прокуратурата, също има данни, че спомага за организирането на по-масови митинги, макар течащия разговор с държавното управление, изясни Бориславова.

Припомняме, че пожарникарите и служителите на реда упорстват за 20% растеж на заплатите. Те са недоволни от признатия на първо четене бюджет за 2022 година и в понеделник оповестиха, че възнамеряват митинги тази седмица. Първата демонстрация на неодобрение е насрочена за днес във Варна. През уикенда пък ще има демонстрации в София. За неделя е плануван народен митинг пред Народното събрание. Освен неналичието на нарастване на заплатите, чиновниците са недоволни и от метода, по който се разискват структурните промени в Министерство на вътрешните работи.

Инвестиции в Българската войска

Другите две точки от днешното съвещание включват стъпки за възстановяване финансирането и запълване на дефицитите на българската войска. В тази връзка бяха признати общо три точки. Едната от тях е обвързвана с взимане на решение за приемане на оферта за придобиване на радиокомуникационно съоръжение от близо 35,5 млн. лв., което ще попълни недостига, който съществува сега сред българските танкове и бойни машини, които – закупени поотделно, не могат да споделят между тях, осведоми тя.

,,Други две решения бяха признати за одобрение на капиталови разноски в рамките за залегналия бюджет за 2022 година за попълване и възстановяване подвижността силите за специфични интервенции с разход от 60 млн. лв. за закупуване на бронирани и високопроходими коли, както и рационализация на танковите формирования Т-72 на стойност от близо 99 млн. лева``, изясни още Бориславова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР