Днес бе подписан договорът между ОП „БКС“ и Агенция за

...
Днес бе подписан договорът между ОП „БКС“ и Агенция за
Коментари Харесай

Общински предприятия осигуряват работни места за лица с трайни увреждания

Днес бе подписан договорът сред Оперативна програма „ БКС “ и Агенция за хората с увреждания за осъществяването на контракт, посредством който ще се приспособят профилирани работни места за лица с трайни увреждания. Стойността на финансовата помощ е близо 30 000 лева
Лицата с трайни увреждания ще бъдат разпределени в три зони на града – Централна градска част и ж.к. „ Дъбника “ и „ Сениче “. За да извършват дейно отговорностите си, ще бъде закупена и нужната техника като – електрически триколки с панер за събиране на боклуци, косачки, роторни машини, бензинови триони, храсторез и листосмукачки.
Общинското дружество „ Спорт и туризъм “ също подписа контракт за осъществяването на план за възстановяване на работната среда на хора с увреждания. В рамките на плана ще бъде закупено съоръжение, належащо за работата на длъжностите „ админ хотел “, „ чистач “ и „ служащ “. С отпуснатите финансови средства, на стойност 19 387 лева, ще се доставят нови бюра, принтер, компютърна настройка и офис съоръжение, както и техника за улеснение на работния развой на чиновниците с трайни увреждания.
Предстои подписването на контракт и с предприятието „ Социални действия “. Дейностите ще се правят в три стола на общественото дружество – в Общината, Спортно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ и в Средно учебно заведение „ Никола Войводов “. Основната цел на плана е основаване на ефикасна работна среда за 3 лица с трайно понижена продуктивност, посредством преоборудване на работното място. С реализацията на плана ще се реализира опция за осъвременяване на знанията и уменията на лицата за работа със модерна техника.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР