Днес бе първият учебен ден за магистри от 15 държави,

...
Днес бе първият учебен ден за магистри от 15 държави,
Коментари Харесай

50 чуждестранни студенти пристигнаха в Бургас, ще учат за лекари в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”

Днес бе първият образователен ден за магистри от 15 страни, които избраха да получат здравно обучение в българския морски град 

50 задгранични студенти избраха Бургаския университет " Проф. доктор Асен Златаров ", с цел да получат висше обучение. Те ще учат в специалността " Медицина ", а през днешния ден бе техният първи образователен ден. Студентите са от 15 разнообразни краища на света - от Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Индия, Ирландия, Италия, Кипър, Киргизстан, Норвегия, Пакистан, Сирия, Тунис, Финландия и Шри Ланка. Те са първият задграничен випуск на лекарската компетентност - най-значимото за Бургас и университета събитие.

Официалното разкриване на академичната 2023/2024 година бе в корупс Медицински науки. В тържествената зала присъстваха ректорът на университета проф. доктор Христо Бозов, претендентът за кмет Димитър Николов, който през четвъртия си мандат даде всичко от себе си, с цел да вдигне престижа на града като образован център, зам.-ректорът по образователна активност проф. Севдалина Турманова и ръководството на държавния ВУЗ, посланикът на Индия у нас Санджай Рана, зам. регионалният шеф на Бургас Владимир Крумов, временно изпълняващият длъжността кмет на община Бургас Йорданка Ананиева, зам.-кметът по финанси, бюджет и стопанска система Красимир Стойчев, шефът на Държавна организация " Национална сигурност " Любомир Вълков, директорът на Филиал Бургас на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. доктор Теодор Седларски, административният директор на високотехнологичния болничен комплекс " Сърце и Мозък " доктор Лидия Стефанова, ръководителят на Съюза на парамедиците в България Ива Пехливанска, председатеят на Студентския съвет на Университет „ Асен Златаров “ Десислава Събева, председателят на локалната студентска и здравна организация Екатерина Манева и представители на лечебни заведения в региона.

Ректорът на университета проф. доктор Христо Бозов приветства задграничните студенти:

" Уважаеми първокурсници, добре пристигнали в България! Добре пристигнали в Бургаския държавен университет " Проф. доктор Асен Златаров "! За мен, като ректор и доктор, е същинско наслаждение да Ви поздравявам на откриването на академичната 2023/2024 година. Сигурен съм, че за Вас този миг е началото на ново и вълнуващо премеждие, цялостно с благоприятни условия, провокации и несъмнено със съществени старания в дългия обучителен развой. Изборът на здравната компетентност и идването ви в нова страна, са стъпки, които са претендирали решителност и упоритост. Днес е първият Ви ден в нашата Алма Матер, която тази година навърши 60 години. През всички тези десетилетия ние се стремим да предоставяме висококачествено обучение. Нашите приключили студенти са осъществили своите познания по всички континенти, някои от тях са носители едни от най-значимите международни оценки за просвета.

Скъпи родители, радваме се да приветстваме порасналите ви деца в Университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Вярваме, че тук вашите деца ще намерят място да порастват като виновни лекари и жители на света.

Медицинският факултет е най-младия, само че развиването му е скоростно, а престижът му пораства в България и Европа. Бъдете сигурни, че Вашите преподаватели ще Ви приготвят освен да бъдете сполучливи студенти, само че и в бъдеще, сполучливи лекари, подготвени да служат на хората. Ние имаме вяра в симбиозата сред доктрина и процедура, която ще Ви помогне да придобиете нужните умения и познания. Бъдете настойчиви и целеустремени в образователните си инициативи. Помнете, че образованието е ключът към достиженията и триумфите, макар че от време на време ще Ви е мъчно. Стремете се към отлични резултати, само че не забравяйте и да се радвате на образователния развой и миговете, които ще споделите с другари от разнообразни страни. Бъдете същински жители на света, уважавайте разликите и насърчавайте разнообразието.

Вие сте освен студенти, само че и представители на вашите страни. Знаем, че тук всичко е друго за вас. С вас сме, с цел да ви помогнем. Вратите ни са отворени и ще се радваме да разберем вашето мнение и вашите проблеми. Бургас е град освен на образованието, само че и на културата - радвайте му се.

Пожелавам ви сполучлива и вдъхновяваща образователна година, цялостна с нови другарства и незабравими моменти ".

Бъдещите лекари също насочиха привет към управлението на университета и формалните лица:

" Добър ден! Радвам се, че имам опцията да приказвам от името на задграничните студенти. Ще стартира с най-хубавата дума - Благодаря! (изговорено на български език- б.а.).За мен е чест да бъда част от първия випуск на англоезичното образование в по медицина в Университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Надявам се, че градът и университетът доста бързо ще ни накарат да ги обикнем и да се почувстваме като вкъщи. Бургас е един прелестен, жив и доста забавен град, който незабавно харесваш. За късия интервал, през който съм тук, видях доста младежи, а за нас това е доста значимо. Адмирации към кмета на града Димитър Николов - за всичко това, което предлага Бургас, а и за това, че той е главната причина през днешния ден да има компетентност " Медицина " на британски език в университета. Благодаря и на бъдещите наши преподаватели - авторитетни имена в българската просвета, за опцията да учим тук и да черпим познания от тях. Обещаваме да бъдем дейна част от университетския живот и да допринесем за престижа на университета! ", сподели Мохамед от Англия. 

Още фотоси от събитието вижте ТУК:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР