Днес бе освободена от длъжност съдията от Окръжен съд -

...
Днес бе освободена от длъжност съдията от Окръжен съд -
Коментари Харесай

Освободен е поради пенсиониране съдия от Окръжен съд – Враца

Днес бе освободена от служба съдията от Окръжен съд - Враца Радослава Симеонова, заради навършване на 65-годишна възраст. През дългогодишния си съдийски стаж във Врачанския областен съд тя е разглеждала най-вече цивилен и търговски каузи.
Радослава Симеонова е приключила Юридическия факултет на СУ "Св.Климент Охридски " през 1978 година В интервала февруари 1979 година до април 1993 година е работила отвън органите на правосъдната власт като юрист в Държавно стопанско обединение "Водно стопанство " - Враца, Автокомбинат - Враца и "Товарен превоз " - Враца. През 1993 година е назначена за областен арбитър в Районен съд – Враца, а през идната година е преназначена за заместител ръководител в Районен съд - Враца. От март 1999 година досега е арбитър в Окръжен съд – Враца. В интервала от октомври 2004 година до декември 2009 година е била назначена за заместител на административния началник на Окръжен съд – Враца.
Работата на арбитър Симеонова се характеризира с отлична организация, както по повод администрирането на делата, тяхното насрочване и разглеждане, по този начин и по спазването на процесуалните периоди. Тя е отличен експерт, който по време на целия си съдийски стаж демонстрира блян към обогатяване на своите правни знания. Доказана е като самостоятелен и неутрален магистрат, който ловко отстоява позициите си и взема решения, като в същото време демонстрира приемливост към непознатото мнение. Като арбитър се употребява с престиж и почитание измежду останалите съдии и правосъдните чиновници. Показателно за отличните й професионални качества е и това, че Радослава Симеонова е определена от Общото заседание на Окръжен съд - Враца за съдия-наставник на младшите съдии при въвеждането на този институт през 2006 година, като тези функционалности е изпълнявала до 2018 година При осъществяване на своите отговорности, като ментор, арбитър Симеонова е посочила изключителна отговорност при наблюдаването и подпомагането на професионалното развиване и общественото адаптиране на младшите съдии.
Най-висока оценка за дългогодишния й труд сложи Съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет, като на 26 юни 2020 година насърчи Радослава Симеонова с отличие „ персонален почетен знак: първа степен - златен “ и с парична премия в размер на 1000 лева Отличието е за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР