Днес бе освободена от длъжност съдията от Окръжен съд -

...
Днес бе освободена от длъжност съдията от Окръжен съд -
Коментари Харесай

Освободиха с почести съдия от окръжния съд във Враца

Днес бе освободена от служба съдията от Окръжен съд - Враца Татяна Александрова, заради навършване на 65-годишна възраст. През дългогодишния си съдийски стаж тя е разглеждала най-вече цивилен каузи. От 1981 година до 1989 година е била арбитър в Районен съд – Враца. От 1989 година е назначена за арбитър в Окръжен съд – Враца. За интервала от 1991 година до 1994 година е работила като юрист в Адвокатска гилдия – Враца. През 1994 година още веднъж е назначена за арбитър в Окръжен съд – Враца.
Татяна Александрова е отличен експерт, който по време на целия си съдийски стаж демонстрира блян към обогатяване на своите правни знания. Изпълнява служебните си отговорности отговорно, заслужено и независимо. Доказана е като самостоятелен магистрат, който ловко отстоява позициите си и взема решения, като в същото време демонстрира приемливост към непознатото мнение. Дългогодишен ръководител е на Етичната комисия при Окръжен съд - Враца, което е отзив за качествата й и за доверието, с което се употребява.
За два мандата, от 1998 година до 2009 година, Татяна Александрова е била началник – ръководител на Окръжен съд – Враца. В този интервал тя взема интензивно присъединяване във включването на съда в Програмата за съдилища-модели и съдилища сътрудници, инициирана от Проект за развиване на правосъдната система. Целта на плана е да се откри оптималният вид за работа в съдилищата. По това време са направени две доста значими нововъведения в работата на Окръжен съд – Враца – основани са електронни досиета на делата и е открит Информационен център, в който жителите могат да получат всички данни за придвижването по делата.
През 2006 година Окръжен съд - Враца получава статута “Съд-модел в България”, а за положените старания и упорития труд по плана Александрова е удостоена с грамота. Най-висока оценка за дългогодишния й труд сложи Съдийската гилдия към Висшия правосъден съвет, като на 1 октомври насърчи Татяна Александрова с отличие „ персонален почетен знак първа степен - златен “. Наградата е за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР