Днес бе направена символична първа копка на проекта за реновиране

...
Днес бе направена символична първа копка на проекта за реновиране
Коментари Харесай

Димитровград ще има изцяло реновиран общински театър след 6 месеца

Днес бе направена алегорична първа копка на плана за реновиране на димитровградския общински спектакъл " Апостол Карамитев ". Стартът на плана бе даден с конференция, в която присъединяване взеха кметът на Димитровград, Иво Димов и инж.Тихомир Гочев – началник на екипа за ръководство на плана, представители на компанията реализатор. 

В осъществяването на плана на стойност 2 086 287.01 лева, от които 1 773 343.95 лева европейско и 312 943.06 лева национално финансиране, постройката и вътрешните пространства ще получат напълно нов образ. В театъра ще бъдат подмени настилки, като фоайетата и пространства към тях ще бъдат покрити с мрамор и гранит. Залата на театъра ще бъде напълно ремонтирана с нова подова настилка, реституция на орнаментиката на тавана, чисто нови седалки, ново театрално осветяване и нова съвременна озвучителна техника. Театърът ще бъде климатизиран и ще се построи природосъобразно отопление на газ. Сцената ще бъде реконструирана, ще се построи въртящ се подиум. Ще бъдат ремонтирани и гримьорните и спомагателните пространства. Всички действия ще доведат до нова съвременна визия на културното средище на Димитровград, само че ще бъде съхранен достоверният темперамент на постройката.  
 Специалисти от АГ болница Майчин дом с прегледи в Димитровград Специалисти от АГ болница " Майчин дом " с прегледи в Димитровград
Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа през днешния ден Договор за съдействие и взаимна активност в региона на опазването на здравето, ч...

Кметът Иво Димов изрази очаквания, че след ремонта на храма на Мелпомена, той с изключение на театрална сцена за гостуващи спектакли, ще може да има и доста по-пълноценна роля в културния живот на града, като даже се надява да бъде основана локална театрална натрупа.  

Сградата на театъра до в този момент не е била изцяло ремонтирана от неговото основаване през петдесетте години на предишния век, даже част от таваните са каратаван, които сега се разрушават. Зад сцената на стената от самото основаване на театъра седи логото, което е било направено със градежа на постройката, което съставлява стилизирана графика на буквите НТД (Народен спектакъл Димитровград).  

По думите на изпълнителите, по ремонта на театъра ще работи екип от 40 души, които за 6 месеца би трябвало да приключат с цялостното реновиране на димитровградския храм на Мелпомена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР