Днес бе даден стартът на проекта за разширяване обхвата от

...
Днес бе даден стартът на проекта за разширяване обхвата от
Коментари Харесай

Безработните млади хора са приоритет в новия проект на Младежкия център във Враца

Днес бе даден стартът на плана за разширение обсега от предоставяни услуги и начинания на Младежкия център в града, оповестиха от локалната администрация.
Дейностите ще се извършват в границите на извоюван план на локалната администрация на стойност от близо 1 600 000 лева по програмата „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “.
Кметът Калин Каменов съобщи, че главната цел е да бъдат обхванати всички неактивни младежи от района. През годините, дружно с младежките служащи, показахме, че имаме един добре квалифициран екип, който работи интензивно. Това е и повода да развием дейността на Центъра отвън рамките на община Враца, като обхванем и останалите 9 общини от района. Няма по какъв начин един град да се развива, без най-важния капитал – младежите. Вярвам, че с общи старания ще успеем да достигнем до тези, които по разнообразни аргументи не желаят да работят, да се образоват и да търсят своята реализация на пазара на труда “, сподели още Каменов.
Ръководителят на плана Денислав Георгиев разяснява, че фокус ще е мотивирането на младите. Георгиев добави, че се планува и построяването на спомагателна база на Младежкия център, която да се обособи като пространство, където да се организират образования, семинари, както и да се осъществят планове и начинания.
В рамките на плана ще бъдат обхванати подрастващите освен от община Враца, само че и деца и младежи от целия район. Фокусът на работата на екипа по плана през идващите три години е провеждането на образования, свързани със общественото предприемачество и придобиването на нови познания и умения измежду учениците, разнообразни от тези, които получават в просветителната система.
Планирана е дейна работа с лицата от уязвими групи, като задачата е да бъде обезпечен достъп до качествено обучение на всеки един младеж от област Враца. Следващият стадий от разширение на работата на Центъра е дейна интернационална дейност и реализирането на взаимни начинания с представители на младежката общественост в огромните европейски страни.
На конференцията участваха и общинските съветници – Момчил Калистратов и Румен Петков, специалисти от просветителното министерство, представители на общини в област Враца, неправителствени организации и юношески служащи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР