Днес бе даден старт на обновяването на три улици в

...
Днес бе даден старт на обновяването на три улици в
Коментари Харесай

Три улици в Мездра ще бъдат обновени с европари

Днес бе даден старт на обновяването на три улици в града. Дейностите са вероятни с помощта на проек „ Реконструкция и рехабилитация на части от уличната мрежа в град Мездра”, финансиран по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година
Главната цел на плана е да се усъвършенства експлоатационното положение на улиците „ Христо Ботев ", „ Александър Стамболийски " и „ Димитър Благоев " в железничарския град за осъществяване на автомобилното придвижване и пешеходния поток при оптимални условия на безопастност и комфорт.
Общата стойност на плана е 1 951 533,16 лв., от които 1 658 803,19 лева европейско съфинансиране посредством Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони и 292 729,97 лева национално съфинансиране.
ДБФП е подписан на 20.11.2017 година и срокът за осъществяване е 36 месеца – до 20.11.2020 година
Съгласно утвърждения за финансиране план е планувано осъществяване на СМР по реорганизация и рехабилитация на части от улична мрежа (улици и тротоари) и доставки за следните подобекти: улица "Димитър Благоев ", два сектора от ул. "Христо Ботев " и два сектора от ул. "Александър Стамболийски ".
За реализатор на строително-монтажните работи е несъмнено обединяване „ Улици Мездра “ ДЗЗД - гр. София, представлявано от Пламен Трифонов с участници в обединяването „ АРЕТЕ СТРОЙ “ ЕООД, и „ ВИА КОНСТРУКТ ГРУП “ ЕООД. Строителният контрол ще се реализира от „ Рафаилов консулт “ ЕООД - гр. София с шеф Петър Рафаилов.
На символичната първа копка участваха изпълняващият длъжността кмет – зам.-кметът Сашо Илиев, шефът на обединяването Пламен Трифонов и Борис Рафаилов от строителния контрол.
Стремежът на кметa на Мездра инж. Генади Събков да усъвършенства качеството на живот на жителите на общината откри своята реализация в този план, който не е единствен по тази стратегия. По Програма за развиване на селските региони има подписани контракти за още три обекта. Най-големият план на стойност 5 519 670 лева планува реорганизация на водопроводи в четири села от общината. Проектът планува реорганизация на водопроводната мрежа в селата Брусен, Долна Кремена, Зверино и Моравица, както и пречиствателно оборудване в Моравица.
През месец май т.г. кметът на общината подписа контракт с Държавен фонд „ Земеделие “ за ремонт и реорганизация на парк „ Алеята “ в V и VI сектор (зоната над градския пазар ). В V сектор се планува създаване на няколко къта за отдих с пейки, цветни градинки, пергола, водна повърхност с ротонда. Стойността на този план е 779 824.19 лева
В село Долна Кремена ще бъде построено осветено спортно игрище с изкуствена трева, пригодено за няколко типа спорт. Стойността на плана е 97 214.42 лева Срокът за осъществяване е 36 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР