Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне

...
Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Обхватът на заразата се разширява, но бавно

Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне под 1 в края на седмицата. Обхватът на болестта се уголемява, само че постепенно. Очакванията са през седмицата това да продължи. София и Пловдив още не са с дифузно разпространяване на болестта. Това крепи ситуацията. Това проучва математикът проф. Николай Витанов, който бе част от Националния действен щаб.

Ето какво предвижда той в собствен пост във фейсбук:

Най-напред картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Ситуацията не се е трансформирала от края на предходната седмица, не се чака доста да се промени в идващите 3 дни. Има наложени ограничения и те, колкото и да не се съблюдават, имат резултат, тъй като пък има много хора, които ги съблюдават. На нашата карта на риска София-град червенее на фона на околното виолетово. Но София-град и Пловдив не са във виолетовата зона. С което обстановката се удържа към този момент. Но се следи постепенно поддаване.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си я към този момент не е цялата алена. Кърджали се чака да се изоглави и за някое време да е в по-благоприятна обстановка. Нека да има и една добра вест.

Днес е 27-ми септември. Кастинга за мой заместител свърши - не се появи подобен. От 1-ви октомври теоремата на Витанов за некадърността на злобарите влиза в действие. А самият Витанов следвайки тактиката си за постепенно овакантяване на полето на анализите и прогнозите (що се отнася до обществените информационни канали) ще разгласи публично какво ще е понижението на анализите и прогнозите, идващи по тези канали. Неофициално, обстановката е ясна - единствено базовото репродуктивно число плюс карти. Повече - да споделят ореваващите Вселената злобари. Нека и тях ги псуват, заплашват и да им протягат ръка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР