Днес Барселона и Реал Мадрид ще изиграят първото си Ел

...
Днес Барселона и Реал Мадрид ще изиграят първото си Ел
Коментари Харесай

Първо Ел Класико след хегемонията на Меси и Роналдо

Днес Барселона и Реал Мадрид ще изиграят първото си Ел Класико в ерата пост Меси и Кристияно и Роналдо. Дербито е довечера от 17:15 часа и може да го гледате директно по Max Sport 4.

В последните години аурата на двата клуба помръкна. Трофеите внезапно понижиха, селекциите им не са толкоз блестящи, а резултатите от началото на сезона са непостоянни, само че все пак те разполагат с кадрови запаси, който могат да се трансфорат в огромните звезди на утрешния ден.

В момента младите са главния, да не кажем единственият капитал на Барса предвид на всичките й останали проблеми. В сряда каталунците съумяха да вържат огромната си вяра Ансу Фати с контракт до 2027 година, брониран с умопомрачителната откупна лауза от 1 милиард евро. Роденият в Гвинея нападател към този момент счупи цялостен куп върхове за най-млад дебютант и голмайстор и от него се чака да се трансформира в новия Меси. На Педри, който също преподписа до 2026 година пък се гледа като на новия Шави. Той отпада от сметките за мача през днешния ден заради, само че на „ Камп Ноу “ има кой да го замести. Това е 17 годишният Гави, който стартира сезона като футболист от втория тим и до август бе безспорен анонимник, само че показва извънредно зряла възраст за възрастта си, при включването си в националния тим за полуфиналите и финала от Лигата на нациите, написа „ Мач телеграф”.

Слабото звено на Барса на този стадий наподобява Ровалд Куман. Ортодоксалните почитатели го възприемат като тактически отстъпник, който върви против историческата философия на клуба. Преди месец нидерландецът изглеждаше пасажер след серия слаби резултати в Ла Лига и в Шампионската лига. На всичко от горната страна Куман е избор на предходния президент Хосеп Мария Бартомеу, който актуалната администрация желае да вкара в съда. Изгонването на треньора обаче се оказа не чак толкоз лека задача. От една стана, неустойката му е 12 милиона евро, а последното нещо на света, което шефовете на каталунците желаят сега, е да натрупат нови задължения, в случай, че към този момент „ висят “ с 1,32 милиарда евро. От друга, в Барса последователно осъзнаха, че при актуалната обстановка мъчно могат да вземат нещо по-добро от Куман. Свободните треньори на пазара в топ листата не са по никакъв начин доста, а тези които разполагаем имат избрани условия, които са отвън моментните благоприятни условия на „ блаугранас “, изключително във връзка с селекцията.

Реал няма сходни проблеми. През лятото те без доста звук си прибраха Карло Анчелоти. Мнозина го считат за привършен осребрител на визитки, само че при сегашната обстановка, той може би е най-подходящият човек на „ Бернабеу “. Италианецът знае по какъв начин да се разбере с футболистите и работи с наличния материал без искания и оправдания. Анчелоти обаче не може да реши някой структурни проблеми на Кралския клуб като дупката, която се отвори с центъра на отбраната след напускането на Серхио Рамос и Варан, непрекъснатите контузии на Азар и съмнителната мотивация на Бейл.

Надеждите на Реал през днешния ден са свързани на първо място с дуета в офанзива Бензема – Винисус Жуниор. Французинът наподобява във формата на живота, откакто записа 11 гола и 8 асистенции в първите си 11 мача за 2021-22 Бразилецът пък прави най-силният си сезон, откогато е на „ Бернабеу “. Освен техника, той към този момент може и да предложи и успеваемост, като досега има 7 гола и 3 асистенции.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР