Днес българският президент Румен Радев ще се срещне с руския

...
Днес българският президент Румен Радев ще се срещне с руския
Коментари Харесай

Историческа първа среща между Радев и Путин в Сочи! Президентите ще обсъдят тези важни теми

Днес българският президент Румен Радев ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин в Сочи. Двамата ще обсъдят няколко значими тематики, засягащи руско-българското съдействие. Визитата на Радев ще се състои в лятната резиденция на съветския президент " Бочаров Ручей ", където има две вили с това название, което е възприето от името на неголяма реката, която тече наоколо.

Първата постройка е издигната през 1934 година. Тя е вила, в която са почивали Хрушчов, Брежнев, Суслов. Канени са по време на отпуските им водачи от социалистическите страни, а след разпада на Съюз на съветските социалистически републики постройката получава статут на публична резиденция на съветския президент, в която са посрещани Джордж Буш, Меркел, Ердоган и други европейски и международни водачи.

През 2014 година се появява " Бочаров Ручей 2 ". То е място, строено скоростно за по-малко от година, където се организират работните срещи на съветския президент по време на пребиваването му в Сочи и където президентът може да организира интернационалните срещи, тъй като функционално остарялата постройка не била напълно комфортна за всичко, належащо по провеждането и изключително по отразяването на срещите.

Радев и Путин ще се срещнат на работно посещаване в Русия за присъединяване в мероприятия, отдадени на 140 години от освобождението на България в следствие от Руско-турската освободителна война през 1877-1878 година.

Очакванията са да бъдат разисквано бъдещето във взаимоотношенията и съдействието на двете страни в разнообразни сфери и да бъдат наранени значими настоящи интернационалните и районни въпроси и проблеми.
От пресслужбата на българския водач бе обявено, че в центъра на внимание по време на диалозите на Радев с Путин ще бъдат вероятностите за развиване на връзките сред България и Русия в региона на стопанската система, енергетиката, образованието и културата, а също по този начин настоящи въпроси на интернационалната сигурност.
Припомняме, че в понеделник Радев се срещна в Москва с премиера Дмитрий Медведев и съобщи, че България разчита на преразглеждане на въпроса за вероятните директни доставки на газ от Русия в тази страна през Черно море. Той дефинира като доста значим за София и за Европейски Съюз въпроса за сигурността на енергийните доставки.
На 1 декември 2014 година по време на визитата си в Анкара съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва се отхвърля от плана за газопровод " Южен поток “ и го заменя с подобен водопровод, който по-късно стана прочут като „ Турски поток “. Решението беше взето, откакто планът се сблъска с противодействието на Европейската комисия, която настояваше той да дава отговор на европейското антимонополно законодателство.
В края на 2017 година намаляването на стокообмена доближи 3,4 милиарда $. През януари-март 2018 година той е достигнал 882,3 милиона $, което е с съвсем 8% по-малко, в сравнение с за същия интервал на предходната година.
Централната банка на Руската Федерация оповестява, че сумата на директни насъбрани български вложения в Русия доближава 87 милиона $, а размерът на директните съветски насъбрани вложения в България – 3,3 милиарда $.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР