Днес българската духовност и култура осиротяха още повече - Бог

...
Днес българската духовност и култура осиротяха още повече - Бог
Коментари Харесай

Георги Мамалев: Стоянка Мутафова беше европейски тип човек. Поклон!

Днес българската нематериалност и просвета осиротяха още повече - Бог предколедно прибра една от най-ярките звезди на родните спектакъл и кино - Стоянка Мутафова, наричана с обич от феновете и сътрудниците си " Госпожа Стихийно злополучие ". Само дни преди този момент от нашия свят към " небесния спектакъл " отпътува различен доста обичан и скъп артист - Стефан Данаилов. Последни думи за довиждане с именитата актриса Стоянка сподели и сценичният й сътрудник и сътрудник Георги Мамалев, пред " Новини.бг ".

" Стоянка има пръст в моята орис. Преди в Сатиричният спектакъл се правеха смешни представления, взаимно с радиото, като " Къдрава антена ", " Зигзаг " и така нататък. За следващ епизод в едно от тях някой от актьорите за епизодичните функции се беше разболял и останалите се питали по какъв начин тъкмо да реагират. Тогава Стояна, Светла й памет, отсекла: " Абе стига сте се мотали, аз гледах един доста комичен студент от ВИТИЗ/сега НАТФИЗ/, даже името му запомних- Георги Мамалев се споделя, викайте го ".
И си се разсуквам аз нещо в предверието на академията, когато се появи задъхан асистент-режисьорът Кокаланов: " Абе, Мальо, тичай към Сатирата, желаят те за едно зрелище тази вечер ". Ролята беше дребна и незначителна, само че аз съм безпределно благодарен на Стояна, изпитвам страхопочитание пред нея. Тогава обаче никак не подозирах, че ще пристигна време, когато с нея, с Георги Парцалев и други. ще обикаляме България с огромни представления.

Безкрайно оплаквам за нея. Тя беше доста културен, извисен, европейски вид човек. Спомням си един път, когато бяха тежки времена за оцеляване у нас, че я попитах какво прави тук, вместо да отиде в някоя " бяла " европейска страна и да гради огромна, огромна кариера там. Тогава тя сподели нещо, което постоянно ще помня: " Качеството е друго ".

Стоянка Мутафова беше учтив, търпелив и доста добър човек, сътрудник. Нивото й беше доста високо, културата й в никакв случай не беше " прекомерно обща ". Такива хора се срещат извънредно рядко - голям гений, дисциплинираност и отговорност - всичко това в композиция. Тя ще остане в историята на българските спектакъл и изкуство, тъй като е знакова персона и актриса. Поклон пред нейната памет! Аз персонално вечно ще съм й благодарен.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР