Днес българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе

...
Днес българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с главния прокурор и председателя на Върховния апелативен съд на Турция

Днес българската делегация, ръководена от основния прокурор Иван Гешев, бе призната от основния прокурор на Република Турция Бекир Шахин и от ръководителя на Върховния апелативен съд на Република Турция Мехмет Акарджа, оповестяват от прокуратурата.

Главният прокурор със своя турски сътрудник, по чиято покана се организира формалното посещаване на представители на българската прокуратура в Република Турция. В делегацията са включени още заместникът на основния прокурор и началник на ВАП Десислава Пиронева и говорителяг на основния прокурор Сийка Милева. От турска страна в формалните срещи участваха господин Ридван Гюндогду, заместник-главен прокурор, Илкнур Алтънташ – старши прокурор, виновен за интернационалните връзки, и прокурори от Върховната прокуратура на Република Турция.

Снимки: Прокуратура на Република България



В хода на формалните диалози взаимно бе установено високото равнище на доверие и положителното съдействието сред прокуратурите на двете прилежащи страни. Обсъдени са въпроси от двустранен интерес, като бе емфатичен приносът на Република Турция и Република България по ограничение на незаконната миграция в района, се споделя още в известието. Двете делегации са разискали и други аспекти от правното съдействие, измежду които противодействието против трансграничната проведена престъпност и битката против тероризма.

В диалога сред основния прокурор Иван Гешев и турския основен прокурор господин Бекир Шахин е била дадена висока оценка на взаимната самодейност по осъществяване на Форума на основните прокурори от страните на Балканите, чиято втора намира се организира през 2021 година в гр. София, пишат от Прокуратура на Република България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР