Днес България за първи път от Освобождението има на върха

...
Днес България за първи път от Освобождението има на върха
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: ГЕНЕРАЛИ

Днес България за първи път от Освобождението има на върха на ръководството българин военачалник. При това не един, а двама. Президент е летецът военачалник Румен Радев, а министър-председател – пожарникарят военачалник Бойко Борисов.
Изключвам двете протежета на Александър Батенберг – съветските генерали Казимир Ернрот и Леонид Соболев, управлявали по за няколко месеца в годините 1881-1883. Тяхната задача е била да се отстрани Търновската конституция и цялата власт да бъде съсредоточена в ръцете на монарха. Нито един от останалите 53-ма български министър-председатели от Освобождението до през днешния ден обаче не е бил военачалник. А времената са били надалеч по-сурови и през тези години сме минали през голям брой войни, въстания, преврати.
Днес не сме във война, членове сме на НАТО и Европейски Съюз. В никоя от страните на Европейския съюз отпред не е военачалник. А у нас – цели двама! Сякаш повече приличаме на страна от Латинска Америка. Остава единствено да въведем военно състояние, с цел да придобие пълзящия авторитаризъм приключена форма. Тогава овластените и техните протежета/ Д.П., С. Ц., И. Г. и други/ ще могат умерено да се предвижват с бронетранспортьори и няма да има потребност да отделят бул. „ България ” – ние сами ще бягаме от тях.
А в този момент съществено. Каква е повода да имаме двама генерали отпред на ръководството на страната ни? Каква е повода за сходно ръководство в една демократична страна, тъй като и двамата генерали са определени на свободни и демократични избори. Отговорът несъмнено е явен – волята на гласоподавателите. Което ще рече, че те са поискали отпред на властта твърда ръка. А за какво им е твърда ръка? И тук отговорът е явен – с цел да ги избави от престъпната престъпност, беззаконието, корупцията.
Когато преди десетина години военачалник Бойко Борисов се появи на бял кон отпред на страната, той насочи точно такива послания към гласоподавателите. Обеща да вкара ред, правдивост, да осъди крадците и измамниците по високите етажи на властта, да пребори битовата престъпност, да направи живота на хората по-добър.
Всички добре знаем какво се получи на процедура. За да бъдат замазани очите на хората, бяха осъществени зрелищни арести на политически и бизнес съперници, които по-късно бяха освободени и осъдиха България в Страсбург. Междувременно бяха осъществени голям брой убийства на сенчести фигури, с цел да бъде овладян техния бизнес. В следствие политическият рекет се разпростря върху цялата бизнес среда на страната. Започнаха всеобщите обири на еврофондове и други държавни активи в енергетиката, телекомуникациите, беше ликвидирана КТБ. Цялата тази процедура по разграбването на страната ни се извършваше и продължава да се прави проведено, със строга подчиненост. Както се споделя, с генералска хватка.
Постепенно по-голямата част от хората, даже и най-наивните, схванаха, че да имаш кокарда и пагони на военачалник напълно не значи, че си същински военачалник. Роди се следния афоризъм: „ У нас мафията си има страна и военачалник ”.
Желанието на гласоподавателите за твърда ръка явно стана още по-неустоимо и преди няколко години те избраха с висок % различен военачалник, президента Руман Радев. Очакванията са той да върне очакванията на хората за ред, правда, правдивост. Това значи единствено едно - борба с върхушката на съществуващата власт, т.е. с военачалник Бойко Борисов. Времето ще покаже дали президентът със своите сили, благоприятни условия и компетенции е в положение да реализира някакъв триумф. Засега генералската борба повече наподобява на тактическо обучение без забележими резултати. А времето тече, животът си върви. Тогава?
Да се готви идващият военачалник.
 
Автор: Калин Илиев
…………………………
" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР