Днес Бахмут е само в сърцата ни. Това заяви президентът

...
Днес Бахмут е само в сърцата ни. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Зеленски: Бахмут е само в сърцата ни

" Днес Бахмут е единствено в сърцата ни ". Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-7 в Хирошима, Япония, отговаряйки на въпрос на публицист дали Бахмут към момента е в украински ръце.

" Мисля, че не, само че би трябвало да разберете, че там няма нищо. Руснаците унищожиха всичко, няма никакви здания. Жалко е, покруса е, само че през днешния ден Бахмут е единствено в сърцата ни. На това място няма нищо, единствено гибел и доста мъртви руснаци, само че те пристигнаха при нас. Нашите бранители в Бахмут, те свършиха доста работа и, несъмнено, ние ги ценим за големите им старания ", уточни Зеленски.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че страната му ще продължи да прави каквото може, с цел да бъде укрепена способността на Украйна да се пази. Той уточни, че стартират нови взаимни старания за образование на украински водачи на изтребители от четвърто потомство Ф-16.

" Днес разгласявам идната част от американската помощ за сигурността на Украйна - пакет, който включва повече артилерийски муниции и бронирани транспортни средства за подсилване на бойните качества на Украйна. Съединени американски щати не престават да оказват помощ на Украйна да реагира и да се възвръща. Подкрепяме и устрема към обективен мир, единствено едно конкретизиране, че украинският суверенитет и териториална целокупност не би трябвало да подлежат на договаряния ", разясни Байдън.

Новият пакет военна помощ за Украйна е на стойност 375 милиона $. С него общият размер на помощта от Вашингтон доближава 37 милиарда $. Президентът Джо Байдън бе безапелационен, че Съединени американски щати дружно с страните членки на Г-7 " пазят гърба на Украйна " и ще продължат да го вършат.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР