Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен

...
Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ обяви името на корумпирания българин, който е със забрана да влиза в страната

Днес аз обществено разгласявам името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов за присъединяване му в сериозна корупция. Това се показва в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео.

В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това разгласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разноски, задгранични интервенции и свързани стратегии на Държавния департамент за 2020 година (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) откакто държавният секретар оповести имената на задгранични длъжностни лица за тяхното присъединяване, непосредствено или косвено, в сериозна корупция, тези лица и техните директни родственици не дават отговор на изискванията за влизане в Съединените щати.

Законът също по този начин планува опцията държавният секретар да уточни името на такива длъжностни лица и на техните директни родственици обществено или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз разгласявам имената на неговата брачна половинка Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата щерка Гергана Миталова.

Това е първото такова разгласяване в България и то удостоверява уговорката на Съединени американски щати в битката против корупцията в България и в световен мащаб.

Съединените щати не престават да поддържат народа на България в битката му против корупцията. Държавният департамент ще употребява тези пълномощия за поощряване търсенето на отговорност във връзка с корумпирани лица в района и в световен мащаб.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР