Днес Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов и членове и

...
Днес Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов и членове и
Коментари Харесай

Демократична България почете жертвите на комунизма

Днес Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов и членове и симпатизанти на се поклониха пред мемориала на. Поднесените венци и цветя са единствено преходния знак на почитта и поклонението към хората изгубили живота си в отстояване на демокрацията и свободата. Няма да забравим, няма да извиним!
На 01. февруари 1945 година, 147 души от политическия хайлайф на, включително регенти, министри, офицери, общественици получават смъртни присъди от самопровъзгласилия се за. Хиляди са изчезналите и убити без съд и присъда. Извършено е непростимо зло.
Въпреки желанието си да гледаме в бъдещето, а не да ровим остарели закононарушения, истините за комунистическия режим би трябвало да са живи в спомените и поуките не би трябвало да се не помнят, както и националното изменничество, осъществено от Българска комунистическа партия, подарила българската самостоятелност и суверинитет на Съветския съюз.

В историята освен на България, а и на доста други страни, XX век е белязан от политическо принуждение, жертви на което в Европа са милиони. Жертвите на това принуждение са помнени и почитани, а у нас към момента се
чуват апелите да забравим предишното. Не. Без минало, няма бъдеще.
Ние, Демократична България, сме гаранти за това.
 Републиканци за България: Комунистическият режим репресира цялото общество и страна " Републиканци за България ": Комунистическият режим репресира цялото общество и страна
Днес почитаме жертвите на комунизма избити от Народния съд. Навършват се 76 години от един от най-кървавите дни на този интервал от истор...
В този смисъл датата 01 февруари повече би трябвало да ни сплотява, в сравнение с да ни разделя.
Повече от 30 години след краха на тоталитарния режим свободата и демокрацията за нас не са даденост те би трябвало да се отстояват и в този момент. Свободата и демокрацията не просто би трябвало да се употребяват, те би трябвало да се пазят всеки ден. Много почтени българи са потвърдили това.
Демократична България държи на верния прочит на най-близката ни история като наложително изискване, с цел да приемем полезностите на демокрацията, върху които са гради нашето общество. Това е един от пътищата за постигането на самостоятелност, правдивост на същинска парламентарна република, за които продължаваме да се стремим и през днешния ден.
Да почитаме паметта на потърпевшите, в отбрана на достолепието на българските жители и демократичните правила в годините на тоталитаризма, е значима част от процеса на създаване на модерна и просперираща България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР